Catalunya Diari

Solsona instal·la una segona minideixalleria

Solsona instal·la una segona minideixalleria| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

La Regidoria de Medi Ambient de Solsona ha instal·lat una segona minideixalleria a l’avinguda del Pont de la localitat, que s’afegeix a la del Camp del Serra, en funcionament des de fa tres anys. En aquest espai s’hi poden dipositar CD i DVD, telèfons mòbils, carregadors, bombetes, cartutxos de tinta i piles. 

L’objectiu d’aquesta actuació, que té un cost de 2.360 euros, és aproximar la deixalleria a la ciutadania, atesa la distància a la qual estan ubicades aquestes instal·lacions municipals. S’hi poden llençar els petits residus que són catalogats com a especials i que no han d’anar a parar als contenidors de residus sòlids urbans (de color vermell). 
 
El consistori no disposa de dades quantitatives del material recollit a través d’aquest punt, ja que es tracta conjuntament amb els residus de la deixalleria. No obstant això, la regidoria de Medi Ambient atribueix a aquest servei les bones xifres en la recollida selectiva. A tall d’exemple, del 2013 al 2014 es van recollir 733 quilos de piles –tot i no tenir dades dels anys anteriors, es considera un volum notable. 
 
Si bé el 2012 ja hi havia la previsió d’aquesta segona minideixalleria, programada en l’Agenda 21, la seva implantació s’ha fet esperar per motius pressupostaris. Segons la regidora de Medi Ambient en funcions, Judit Cardona, s’ha escollit aquesta ubicació –davant l’edifici Piscis, número 6– per la demanda i el seu caràcter cèntric, visible i concorregut.


Comentaris

envia el comentari