Catalunya Diari

Solsona millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de Cal Xuxa

Solsona millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de Cal Xuxa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

L’Ajuntament de Solsona millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de la urbanització de Cal Xuxa amb la renovació de la quarantena de punts de llum existents, que funcionen amb làmpades de vapor de mercuri. Se’n mantindran les columnes i majoritàriament se substituiran les lluminàries per unes altres equipades amb làmpades d’halogenur metàl·lic.

L’actuació ha de permetre augmentar els nivells d'il·luminació i l’eficiència de l’enllumenat públic, així com reduir la despesa energètica. La Junta de Govern Local ha aprovat contractar l’empresa solsonina Ineleco per executar aquesta obra per un import de 19.342 euros a partir d’una memòria valorada del despatx d’enginyeria CB2G. 
 
En la majoria de carrers de Cal Xuxa es col·locaran noves lluminàries d’halogenur metàl·lic, excepte a la carretera de Manresa, on les làmpades que es renovaran seran de vapor de sodi d’alta pressió, ja que és la tipologia existent al llarg d’aquest vial. 
 
El regidor d’Urbanisme i Serveis de la localitat, Salvi Nofrarias, ha explicat que aquesta intervenció s’emmarca en “una política de renovació progressiva de l’enllumenat públic que consumeix molt i que ja està obsolet”. I ha afegit, que la millora de l’eficiència energètica en aquest àmbit “permet reduir molt sensiblement la despesa elèctrica”. 


Comentaris

envia el comentari