Catalunya Diari

Solsona obre 25 noves places d’estacionament gratuït a tocar del passeig

Solsona obre 25 noves places d’estacionament gratuït a tocar del passeig| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 


L'Ajuntament de Solsona ha obert aquesta setmana una nova zona d’estacionament gratuït condicionada en un solar adjacent al passeig del Pare Claret, a l’inici de la pujada del Castellvell. En total, s’hi poden encabir 25 places en bateria, si bé no estan senyalitzades. La brigada municipal va finalitzar divendres passat els treballs de condicionament i ara només resta instal·lar-hi un focus per millorar-ne la il·luminació. Aquesta actuació té l’objectiu d’ampliar la disponibilitat de places d’aparcament en un dels sectors cèntrics del municipi on es concentren més espais culturals, educatius i de lleure –Sala Polivalent, Casal Cívic Xavier Jounou, Casal de Cultura, Escola Municipal de Música i escola Setelsis.
 
Aquesta millora ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració signat pel consistori i els propietaris del solar, en desús des de feia molts anys. L’accés s’ha habilitat a la pujada del Castellvell a tocar del xamfrà amb el carrer d’Antoni Gaudí.
 
L’Ajuntament de la localitat hi ha invertit 3.900 euros per estabilitzar el talús que afectava l’espai, mitjançant la instal·lació d’una malla de simple torsió. Així mateix, la brigada municipal ha adequat el terreny netejant-lo de vegetació, reperfilant-lo i estenent-hi una capa de sauló. També s’hi ha col·locat uns trenta metres de tanca metàl·lica per evitar l’accés al solar contigu. Aquests treballs han requerit retirar vuit arbres, bàsicament freixes i xiprers, que s’han replantat a la zona enjardinada del Casal Cívic. 
 
D’acord amb el conveni de col·laboració amb els titulars del solar, l’ús del qual s’ha cedit a la ciutat per un mínim de quatre anys, el consistori s’ha fet càrrec del condicionament de l’aparcament i tindrà cura del seu manteniment. Una vegada transcorregut aquest període, l’acord es prorrogarà anualment mentre ho vulguin les dues parts. Als propietaris se’ls abonarà l’import de l’IBI de les finques afectades.


Comentaris

envia el comentari