Catalunya Diari

Solsona posa en marxa dilluns la nova zona blava

Solsona posa en marxa dilluns la nova zona blava| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

Solsona posa en marxa aquest proper dilluns la nova zona blava gratuïta que l’Ajuntament de la localitat ha senyalitzat en el tram més comercial de la carretera de Manresa. La implementació de la regulació de l’estacionament començarà amb un període d’adaptació d’una setmana, durant la qual la Policia Local avisarà, sense sancions, els conductors infractors.

Durant aquesta mateixa setmana la regidoria de Governació adverteix que es col·locarà avisos als vehicles que estacionin en doble fila, una de les principals problemàtiques viàries d’aquest punt de la ciutat i a la qual es vol posar fi.

“La complexitat de la zona, atesa l’alta concentració de vehicles que paren per fer gestions i compres en un tram reduït de carrer, ens obliga a recordar la prohibició òbvia d’estacionar en doble fila”, afirma la regidora de Governació, Isabel Roca. Aquesta infracció, tipificada com a falta lleu en l’Ordenança municipal de circulació, és sancionable amb una multa de 90 euros. I sosté: “Aprofitant la nova regulació en aquest àmbit considerem oportú posar-hi ordre en tots els sentits”.

La nova zona blava gratuïta comprèn un total de 40 places des del número 3 fins al 19 del costat esquerre de la carretera de Manresa en sentit Cardona i del 4 fins al 26 del costat dret. Igual que en les altres àrees on es limita el temps per estacionar, s’hi podrà aparcar durant un màxim de dues hores durant l’horari comercial, de dilluns a dissabte de 09.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores, i caldrà indicar-hi l’hora d’arribada en un lloc visible del vehicle –es pot fer mitjançant una nota manual o bé amb un rellotge de control horari que es dispensa gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori.

Pròxima fase, al carrer de la Bòfia
Queda pendent la implementació de l’estacionament limitat al carrer de la Bòfia, on s’ha ajornat a causa de les obres de canalització del gas que hi ha projectades. Isabel Roca anuncia que “el calendari, en aquest cas, variarà en funció d’aquests treballs i també del funcionament de la zona blava que ara es posa en marxa”.


Comentaris

envia el comentari