Catalunya Diari

Solsona posa en marxa dilluns la zona blava gratis del carrer de la Bòfia

Solsona posa en marxa dilluns la zona blava gratis del carrer de la Bòfia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

Solsona posarà en marxa aquest dilluns la nova zona blava gratuïta del carrer de la Bòfia, que també inclou el tram del carrer del Drac que hi enllaça. En total, són 37 places, en les quals a partir d’ara s’hi podrà estacionar un màxim de dues hores durant l’horari comercial. L’objectiu de la mesura és propiciar una major rotació de vehicles en aquest eix comercial.

L’implementació de la zona blava en aquest carrer s’ha endarrerit amb motiu de les obres de canalització del gas, executades recentment. D’altra banda, s’aprofita aquesta actuació per habilitar una segona plaça reservada per a persones amb discapacitat, arran d’una demanda veïnal.

La regulació de l’estacionament limitat començarà amb un període d’adaptació d’una setmana, durant la qual la Policia Local avisarà els conductors infractors sense imposar sancions, tal com es va fer a principi de novembre en el tram més comercial de la carretera de Manresa. Aquesta regulació funciona de dilluns a dissabte de 09.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores. Els conductors que hi estacionin han d’indicar l’hora d’arribada en un lloc visible del vehicle mitjançant una tarja de control horari –en dispensa l’OAC de l’Ajuntament gratuïtament–, o bé amb una nota manual.

Aquesta és la quarta fase de desplegament de l’estacionament limitat des que es va iniciar a final del 2012 a l’aparcament de les Moreres i la plaça del Camp. L’any passat es va ampliar a la plaça de Sant Roc i el passatge Guitart, al maig, i a la carretera de Manresa al novembre.

El balanç d’aquesta última zona on es va posar en funcionament és satisfactori per part de la regidora de Governació, Isabel Roca: “Durant l’horari comercial ara s’hi troben espais per estacionar, ja que s’ha agilitat el moviment de vehicles". Tanmateix, Roca és conscient que encara no s’ha pogut posar fi definitivament al mal costum de la doble fila.

L’incompliment de l’ordenança municipal que regula les zones blaves gratuïtes és sancionable amb multes d’entre 60 i 90 euros. Les denúncies, però, es poden cancel·lar en el termini de 48 hores si s’abonen 6 euros a l’OAC, o bé mitjançant transferència bancària al número que consta en el recers de la butlleta.


Comentaris

envia el comentari