Catalunya Diari

Solsona subvenciona la creació de 16 noves empreses el 2014

Solsona subvenciona la creació de 16 noves empreses el 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

La regidoria de Promoció Econòmica de Solsona ha subvencionat aquest 2014 la creació de 16 noves empreses i la modernització de set més d’existents. En total s’han atorgat 23.127 euros d’ajuts per al foment de la implantació empresarial i la creació d’ocupació, una línia d’ajuts que enguany es preveu tornar a convocar. Tot i que no s’ha esgotat la partida de 30.000 euros que hi havia reservada per l’any passat, els ajuts adjudicats han augmentat un 10% respecte del 2013.

La part més important de les subvencions atorgades, 14.336 euros, es destina a la inversió per a noves empreses; mentre que la creació d’ocupació se n’emporta 5.835 euros i la modernització d’empreses existents, 2.956. La inversió total realitzada pels emprenedors que han sol·licitat acollir-se a aquest programa ascendeix als 232.725 euros. 
 
Entre els negocis oberts al llarg de l’any passat hi ha tres bars restaurants, tres establiments d’alimentació, dues botigues de moda i esports, dues empreses d’economia social, una armeria, una escola d’idiomes, un taller mecànic, una empresa de serveis d’intermediació de professionals de la salut, un mitjà de comunicació local i un centre de tatuatges i grafits.
 
Valoracions del Comitè executiu de Solsona Co
Han optat a aquests ajuts del consistori solsoní, la convocatòria dels quals es va tancar a mitjan novembre, les inversions amb actius fixos, béns d’equip i instal·lacions necessàries per al desenvolupament de l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball estables, tot i que aquest no ha estat un requisit indispensable. La Junta de Govern Local n’ha aprovat l’atorgament i la denegació en cada cas a partir d’un informe previ del Comitè executiu de Solsona Co, el Pla director de promoció econòmica. 
 
Per als costos d’inversió a empreses de nova creació era subvencionable fins al 20 per cent de les factures amb un màxim de 1.000 euros per sol·licitud. En el cas de modernització de l’empresa a partir de cinc anys d’antiguitat, l’ajut podia ser de fins al 10% del cost amb un màxim de 500 euros. Pel que fa a la creació d’ocupació, la subvenció és d’entre 400 i 550 euros per cada lloc. 
 
En l’última reunió del Comitè executiu de Solsona Co es va acordar modificar les bases per a la propera convocatòria. Així, entre d’altres, es preveu establir un temps mínim d’atur per subvencionar la contractació de persones desocupades, i es concretarà amb més precisió quin tipus d’inversions per a modernització de negocis són subvencionables perquè suposin una millora en la competitivitat de les empreses. 


Comentaris

envia el comentari