Catalunya Diari

Solucions per minimitzar els efectes de la neu al port de la Bonaigua

Solucions per minimitzar els efectes de la neu al port de la Bonaigua| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Aquesta ha estat la principal conclusió de la reunió que ha mantingut el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, amb el síndic del Conselh Generau d’Aran, Carles Barrera; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices, i el diputat Gerard Sabarich.
 
El president de la Diputació de Lleida ha explicat que aquesta mesura és compatible i complementària a la construcció del futur túnel de la Bonaigua, que està contemplat al Pla d’Infraestructures de la Generalitat 2016-2022. El síndic del Conselh Generau d’Aran, Carles Barrera, ha indicat que el cost d’aquestes mesures per minimitzar els efectes de la neu al Port de la Bonaigua és de 6 milions d’euros.
 
Els punts de major perillositat per risc d’allaus corresponen al tram que va de Baquèira a la corba Tonyon (uns 2 quilòmetres aproximadament). L’altre tram en el que també s’hauria d’actuar és el que va de la Bonaigua a les Ares, al Pallars Sobirà (2 quilòmetres més).
 
El port de la Bonaigua ha estat tancat al trànsit durant 40 dies per la neu i l’elevat risc d’allaus, la qual cosa suposa un greu perjudici tant per la Val d’Aran com pel Pallars Sobirà. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha explicat que entre els afectats per aquest tancament es troben 200 treballadors de l’estació d’esquí i de les escoles d’esquí de Baqueira-Beret que viuen al Pallars Sobirà i han de fer cada dia aquest trajecte.


Comentaris

envia el comentari