Catalunya Diari

Soses inaugura la sala de vetlles, una reivindicació històrica del poble

Soses inaugura la sala de vetlles, una reivindicació històrica del poble| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Soses

 

Soses ha inaugurat aquest divendres un dels equipaments més reivindicats pel poble, la Sala de Vetlles. L’acte estarà presidit per Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, entitat que ha subvencionat la nova instal·lació en gairebé la meitatd el cost, i per Isidre Mesalles, alcalde de Soses. 

Ubicada a l’entrada del poble en direcció a Lleida, el projecte contempla la sala pròpiament dita, una zona enjardinada i condicionada a l’exterior i un magatzem annex destinat als serveis funeraris. La sala consta d’una sola planta de 142 metres quadrats, als quals cal afegir-hi 130 metres quadrats corresponents als magatzem annex i 1.065 de la zona enjardinada i dels accessos. 
 
El cost total de l’equipament ha estat de 295.000 euros, dels quals 120.000 han estat aportats per la Diputació i 86.000 per la Funerària de Sudanell, a la qual li ha estat atorgada la concessió del servei per 23 anys, i que a més pagarà un cànon anual de 617 euros. L’equipament s’ha construït en un terreny de propietat municipal, amb la qual cosa quedarà en propietat del poble en una operació que ha suposat una inversió per part de l’Ajuntament de 89.000 euros.
 
Es tracta d’una obra llargament reivindicada pels veïns i veïnes de Soses, que fins ara havien de recórrer als serveis de la Sala de Vetlles d’Alcarràs. Fa aproximadament dos anys, es van iniciar els tràmits per tal de tirar endavant un projecte que s’ha executat en tres fases i que, segons explica l’alcalde de Soses, Isidre Mesalles, havia de respondre a tres premisses bàsiques: que la gent del poble hi pogués anar a peu, que fos de titularitat totalment municipal i que el cost fos mínim per les arques municipals. Tots tres condicionants s’han pogut complir. 
 
Pel que fa a la ubicació, des de l’Ajuntament es van estudiar diferents opcions, i es va optar per aquesta en funció de la proximitat al centre del poble i de que el terreny fos municipal, requisits que altres indrets no complien. A més, s’ha aprofitat l’obra per tal d’aconseguir reordenar i dignificar l’entrada del poble, donant a l’edifici un aspecte que minimitza l’impacte visual i que ara ha formarà part del patrimoni del poble.
 
La zona disposa, a més, d’aparcaments a la zona enjardinada que l’envolta, i a més s’estan habilitant dos espais més, al marge dret i al marge esquerre, per tal que encara hi hagi més places disponibles. Un d’aquests espais està pràcticament acabat, mentre que l’altre ho estarà en un parell de mesos. 


Comentaris

envia el comentari