Catalunya Diari

Tablets a les Àrees Bàsiques de Salut per millorar l'atenció domiciliaria dels pacients

Tablets a les Àrees Bàsiques de Salut per millorar l'atenció domiciliaria dels pacients| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Aquests dispositius portaran integrada la història clínica electrònica dels pacients, de forma que els sanitaris disposaran de tota la informació del seguiment clínic referent al pacient, així com per captar qualsevol imatge de lesions que pugui presentar.
 
Aquest model de treball domiciliari està dirigit principalment a aquells pacients amb diverses malalties cròniques que tenen dificultat o incapacitat per desplaçar-se al centre. Això implica una gestió del cas i un model d’atenció integrant tots els recursos a escala territorial.
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que "és una millora posada a l’abast dels professionals de la salut que mereixen i requereixen tenir les màximes tecnologies per donar servei als pacients, especialment en entorns rurals".
 
El director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Josep Pifarré, ha indicat que la introducció de les noves tecnologies repercuteix en una millor atenció als pacients al seu propi domicili i ha destacat la complicitat absoluta entre la Diputació de Lleida i el Departament de Salut per portar a terme projectes d’aquestes característiques. L’objectiu és donar una atenció sanitària de més intensitat en el propi domicili, entorn de més confort per als usuaris.
 
La directora adjunta d’Atenció Primària a Lleida, Àngels Costa, ha explicat que el programa d’atenció domiciliària atén actualment uns 3.200 pacients a la regió sanitària de Lleida (àmbit de Ponent) i amb aquesta tecnologia el que s’aconsegueix és “traslladar tota la informació que tenim a la consulta al domicili del pacient amb un accés ràpid, àgil i immediat”.
 
Les dotze tabletes s’han lliurat a les ABS de les Borges Blanques, Cervera, Artesa de Segre, Tàrrega, Almacelles, el Pla d’Urgell, la Bordeta, Ciutat Jardí, Almenar, Agramunt i Balaguer, així com a l’Equip de Suport a Domicili (ESAD). El lliurament d’aquests dispositius es fa en el marc del projecte de millora dels Sistemes i Tecnologies de la Informació i del Coneixement (SITC) a l’Atenció Primària de Salut de Lleida que la corporació ha finançat amb un import de 386.668 euros i que suposa la incorporació de diferent maquinari que inclou tauletes digitals, ordinadors, impressores i càmeres digitals.


Comentaris

envia el comentari