Catalunya Diari

Tallada la carretera que uneix Escàs i Caregue per un esfondrament

Tallada la carretera que uneix Escàs i Caregue per un esfondrament| Text i fotos: ACN

La carretera local que uneix les poblacions d'Escàs i Caregue, al municipi de Rialp, al Pallars Sobirà, està tallada a causa d'un esfondrament produït per les pluges de la setmana passada. Aquest ensorrament ha deixat el terreny de la carretera descalçat amb un precipici d'uns 30 metres. Casualment aquest esfondrament s'ha produït en el punt que fa 3 anys s'hi va haver d'actuar pel mateix motiu.

L'alcalde de Rialp, Gerard Savarich, ha explicat que per trobar la millor solució tècnica s'han desplaçat tècnics de la Diputació de Lleida a la carretera per analitzar aquest punt malmès. Savarich ha dit que el positiu és que cap nucli ha quedat incomunicat donat que tenen sortides per altres vies.

Savarich ha explicat que les condicions del terreny fa que les tasques de reparació siguin costoses i complicades, motiu pel qual s'ha optat per tallar la carretera i esperar el dictamen dels tècnics de la Diputació. Així mateix, ha comentat que episodis com aquest es repeteixen a diferents carreteres de la comarca per la manca de manteniment per falta de recursos.

Cal recordar que al Pallars Sobirà, a causa de les pluges, el passat dia 10 de maig, es va produir una esllavissada a la carretera de Baiasca, al municipi de Llavorsí, també al Pallars Sobirà que va deixar el poble incomunicat per carretera. D'aquesta manera seguirà fins a la construcció d'una variant.


Comentaris

envia el comentari