Catalunya Diari

Tàrrega, a vessar d'espectadors en l'equador de la Fira

L’activitat teatral als carrers i les places de Tàrrega està resultant molt animada i sense incidències remarcables en aquesta tercera jornada de Fira, la qual cosa és extrapolable també a les produccions de sala. A mig matí, un bon grapat dels espectacles previstos per avui ja havien esgotat les seves entrades. 


És el cas de Jose Antonio Portillo i la seva instal·lació, que ha exhaurit localitats per a una de les tres sessions programades per avui; Subtopia, amb l’espectacle 'Bring the ice', Los Galindos, amb 'Maiurta', L’Horta Teatre, amb 'Eufòria', Francachela Teatro amb 'Peccata minuta. Déjanos caer en la tentación' i Amebeu Teatre, amb el seu espectacle 'Ferro colat', han hagut de penjar el cartell de ple en totes les seves sessions d’avui. Fins ahir s’havien venut 5.065 entrades. Tot i això, encara són moltes i molt diverses les entrades que queden a la venda per a tot el dia d’avui. Per altra banda, els espectacles de carrer han congregat milers de persones, que han omplert places i carrers de la ciutat durant les representacions.
 
També actuen avui, dins de la Programació Oficial, les companyies Engruna Teatre, Civi-Civiac, GAAC i Passabarret, Cia. Laitrum / Puça Espectacles, Ferroluar, G.U.P., Pere Faura, Maduixa Teatre, Zum-Zum Teatre, José Antonio Portillo, Cie. A Part Etre, Claire Ducreaux, Marta Carrasco, Senza Tempo, Seres Comunes, Cia. Wandering Orquestra, Organik Dantza – Antzerki, Parking Shakespeare, Theatre Momggol, Producciones imperdibles, Roser López Espinosa, Uroc Teatro, deBeLló, Escarlata Circus, Un’ottima lettera, Clac&Roll, Obskené, TeatroDeCerca, Charleroi Danses, Sacude, Schweigman&, Vaivén Circus, Always Drinking Marching Band, Insectotròpics, 10 Cèntims Companyia Teatre, Brodas Bros, Hortzmuga Teatroa i Wired Aerial Theatre. A aquests espectacles se'ls ha de sumar els dels Espais d'Empresa, que són La Maleta, ADGAE i 23 Arts.
 
Així, doncs, centenars de persones s’han desplaçat al Talladell (a un quilòmetre i mig de Tàrrega) per participar a la instal·lació 'Biblioteca de cuerdas y nudos / Moi J’attends', un muntatge que ha despertat un gran interès entre el públic que l’ha visitat. Per altra banda, l’activitat s’ha fet notar a la zona d’acampada de la Fira, que a mig matí ja comptava amb la presència de 2.300 campistes.
 
En els dos primers dies de FiraTàrrega 2012 —dijous i divendres— s’ha registrat una intensa activitat professional d’intercanvis comercials a La Llotja entre companyies i programadors. En aquest sentit, s’han presentat el Consorci per a la Producció de les Arts de Carrer del Regne Unit, les produccions realitzades el 2012 disponibles per a gires i un avanç dels projectes i oportunitats de cara al 2013. A més, aquest matí ha tingut lloc la presentació del Mapa de Centres de Creació de Catalunya, que té l’objectiu de donar a conèixer als artistes els diversos centres de creació i producció del nostre país on poden realitzar estades artístiques per a la creació dels seus espectacles.


Comentaris

envia el comentari