Catalunya Diari

Tàrrega acollirà la preestrena mundial de la pel·lícula 'Vulcania', rodada al Museu Cal Trepat

Tàrrega acollirà la preestrena mundial de la pel·lícula 'Vulcania', rodada al Museu Cal Trepat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega acollirà el proper 23 d’octubre la preestrena mundial de la pel·lícula Vulcania, un thriller amb elements sobrenaturals que es va rodar l’any passat a les naus de Cal Trepat de la capital de l’Urgell. La productora de la cinta, Zentropa (vinculada a l’aclamat director danès Lars Von Trier), celebrarà la première a Cinemes Majèstic quatre mesos abans de l’estrena en sales comercials, prevista per al febrer de l’any vinent. 

La sessió del divendres 23 s’ha convocat a les 21.00 hores amb la presència d’alguns dels intèrprets i l’equip tècnic. La preestrena de 'Vulcania' servirà també per inaugurar la 2a edició de Galacticat - Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, que tindrà lloc a Cinemes Majèstic fins al 25 d’octubre. La Regidoria de Cultura, que gestiona el Museu Cal Trepat, coorganitza la projecció al costat de Galacticat i l’empresa exhibidora Circuit Urgellenc.
 
Al mateix temps, el consistori prepara algunes activitats perquè el públic vinculi les escenes del film amb les localitzacions a Cal Trepat. Val a dir que prèviament 'Vulcania' passarà aquest diumenge 11 d’octubre pel Festival de Sitges -Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya- i més endavant als Premis Goya 2016.
 
Cal Trepat, imatge destacada en el pòster del film
El rodatge de 'Vulcania' a l’interior de Cal Trepat, antiga fàbrica de maquinària agrícola i museu municipal des del 2012, es desenvolupà durant el maig de l’any passat. La conversió del complex en plató cinematogràfic no va requerir gaire escenografia, ja que Cal Trepat manté intacta la seva fesomia industrial pròpia de la primera meitat del segle XX.
 
El llaç del film amb Tàrrega també quedà reforçat en aparèixer com a figurants un centenar de membres del grup local de teatre BAT. A més, la maquinària i l’emblemàtic embarrat de la factoria il·lustren de forma destacada el pòster de la pel·lícula, imatge que la productora ja ha desvelat.


Comentaris

envia el comentari