Catalunya Diari

Tàrrega acull dimecres assajos oberts de FiraTàrrega

Tà rrega acull dimecres assajos oberts de FiraTà rrega| Redacció - Fotografia: FiraTà rregaObskené & Teatro ojo i foradelugar, respectivament, clausuren el calendari d’activitats obertes al públic que el programa de Suport a la Creació ofereix des del mes de març. Kamchàtka, Fundación Collado – Van Hoestenberghe i Piero Steiner, Co.LABse, Amanis, LAminimAL i Les Filles Föllen amb Barbara Wysoczanska són les companyies que han mostrat el procés de creació dels seus espectacles que es podran veure dins de la secció 'Plataforma' de la programació 2014 de FiraTàrrrega.

'Gran rifa d’un fabulos viatge a Mèxic' és la proposta de la companyia catalana Obskené i els mexicans Teatro Ojo que es presentarà en assaig obert a Tàrrega. Aquesta unió, que va començar la seva residencia a Mèxic i que culminarà el seu procés creatiu a Tàrrega, dóna com a resultat un projecte que recrea la ruta dels exiliats catalans de la guerra civil, de Veracruz a Mèxic DF. A partir de la pregunta 'Què t'emportaries per sentir la teva llar lluny de la teva terra?', el director mexicà Hector Bourges –Teatro Ojo- i el català Ricard Soler –Obskené-, busquen que la població urgellenca es posi en la pell dels republicans que es van veure obligats a marxar després de la Guerra Civil. El públic és convidat a portar objectes personals que els resultin imprescindibles per sentir-se com a casa. Entre els participants es sortejarà un viatge a Mèxic -amb totes les despeses incloses- que recrearà el recorregut exacte seguint els rastres dels exiliats. Per participar-hi tots els interessats poden consultar les condicions a www.granrifa.org.

Per altra banda, la companyia foradelugar presenten l’espectacle 'El rei Gaspar', un relat inspirat en el llibre homònim de Gabriel Janer Manila que oferirà un assaig obert a la mateixa localitat. L’espectacle, dirigit per Mónica Mar i Arnau Vinós, dos creadors escènics amb una trajectòria individual de més de deu anys en l’escena mexicana i catalana respectivament, explica la història d’un lluitador que aspira a una vida millor per a ell i la seva família. Una reflexió sobre la immigració que ens permetrà conèixer la vida amagada del seu protagonista i viure en primera persona els seus pensaments, els seus sentiments, els seus records, els seus desitjos i els seus somnis. La primera edició del Màster de Creació en Arts de Carrer organitzat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida el 2013 va unir aquests dos creadors, Mar i Vinós, sota el nom de foradelugar amb l’objectiu de produir espectacles de projecció internacional amb una visió de l’ús d’espais no convencionals i de recursos multidisciplinaris.


Comentaris

envia el comentari