Catalunya Diari

Tàrrega amplia aquest estiu les sessions de cinema a la fresca, cicle que arrenca aquest dimecres amb 'Lo imposible'

Tàrrega amplia aquest estiu les sessions de cinema a la fresca, cicle que arrenca aquest dimecres amb 'Lo imposible'| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Tàrrega endega aquest dimecres 3 de juliol el seu cicle de projeccions cinematogràfiques a la fresca, un dels plats forts de la programació d’estiu. Enguany la Regidoria de Cultura ha optat per potenciar aquest al·licient ampliant el nombre de sessions de tres a cinc.

  

A més, els títols escollits, tots de gran èxit i guardonats, són de producció catalana, fet que certifica el bon estat de forma del sector audiovisual del país. Una altra novetat és el trasllat de dates dels divendres als dimecres per evitar la coincidència amb altres activitats de lleure programades per entitats i locals privats. La plaça de les Nacions sense Estat es manté com a punt de trobada per a gaudir de les projeccions, que s’iniciaran a les 22.00 hores i continuaran sent de franc. 

  

 

  

El llargmetratge que estrena la programació és 'Lo imposible' (3 de juliol) de J.A. Bayona, drama basat en fets reals que plasma l’odissea d’una família europea víctima del tsunami de Tailàndia ocorregut l’any 2004. Guanyadora de 5 premis Goya i 6 premis Gaudí. Prendrà el relleu 'Blancaneu' (10 de juliol) de Pablo Berger, versió lliure i muda del popular conte dels germans Grimm a l’Espanya dels anys 20. 10 premis Goya i 4 premis Gaudí. 'Les aventures de Tadeu Jones' (17 de juliol) és el major èxit del cinema d’animació autòcton i s’inspira en la figura del famós arqueòleg aventurer Indiana Jones. 3 premis Goya i 2 premis Gaudí. 

  

 

  

Arribarà després 'El bosc' (24 de juliol), realisme màgic d’Òscar Aibar a partir d’un relat d’Albert Sánchez Piñol ambientat en plena Guerra Civil. 1 premi Gaudí. Per finalitzar, el thriller de denúncia 'Fènix 11-23' (31 de juliol) dirigit per Joel Joan i Sergi Lara, el qual narra la peripècia verídica del nen Éric Bertran, qui el 2004 fou acusat de terrorisme informàtic per demanar l’etiquetatge en català. 7 nominacions als premis Gaudí.

Comentaris

envia el comentari