Catalunya Diari

Tàrrega amplia la temporada de teatre fins a 8 espectacles mantenint el preu dels abonaments

Tàrrega amplia la temporada de teatre fins a 8 espectacles mantenint el preu dels abonaments| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

La nova temporada estable de teatre i dansa de Tàrrega, que tindrà lloc entre el 12 d’octubre i el 15 de febrer, amplia la programació amb un total de vuit muntatges, dos més que en l’edició anterior. Al mateix temps, la Regidoria de Cultura, organitzadora del cicle, mantindrà els preus dels abonaments, situats a partir de 55 euros. 

"Oferim més al·licients als espectadors sense apujar el preu de les localitats, fórmula que ens pot fer guanyar públic", apunta el regidor Albert Rosinés. Al mateix temps, la capital de l’Urgell aplicarà nous descomptes i modalitats d’abonament, també per atraure espectadors. Les principals novetats són l’Opció 4, que ofereix un 20% de rebaixa per la compra de quatre entrades d’espectacles diferents, i un abonament específic per als tres monòlegs del cicle a partir de 15 euros.
 
Tanmateix, els grups d'alumnes de Secundària i Batxillerat només abonaran la meitat de l’entrada amb l’ànim de fomentar l’hàbit d’anar al teatre entre els joves. Els titulars de Carnet Jove i TR3S C, les persones majors de 65 anys, aturades i discapacitades continuaran gaudint d’un 20% de descompte. També es preveu una rebaixa del 25% per a grups de més de 10 persones.
 
El cicle targarí, un dels més veterans de les terres de Lleida amb 19 edicions, tindrà lloc com de costum al Teatre Ateneu. Els titulars d’abonaments de la temporada anterior podran renovar les seves localitats el dia 7 d’octubre. Els nous abonaments es podran adquirir a partir del 8 d’octubre i les entrades a partir del 9, tant a les taquilles del teatre com al Telentrada. La programació es farà ressò de la producció escènica actual als Països Catalans amb varietat de gèneres. 


Breu explicació dels espectacles

La flauta màgica

La temporada aixecarà el teló el dissabte 12 d’octubre amb l’adaptació lliure d’aquesta òpera de Mozart a càrrec de Cia. Dei Furbi. La proposta combina arts escèniques, humor i música amb polifonies vocals a capella com a principals protagonistes. 
 
Viu Espriu
Tàrrega se sumarà a la commemoració del centenari de l’escriptor Salvador Espriu amb aquest recital de poemes i cançons sorgides de l’autor de La pell de brau. Dalt l’escenari, Sílvia Bel (recitació), Llúcia Vives (cant), Carles Beltran (piano i veu) i Joan Sanmartí (guitarres), el dissabte 26 d’octubre. 
 
Sí, primer ministre
Un repartiment de luxe encapçalat per Joan Pera, Carles Canut i Ferran Rañé (sota la direcció d’Abel Folk) acostarà fins a Tàrrega el dissabte 16 de novembre una de les comèdies més aplaudides del moment. Es tracta d’una sàtira que ridiculitza els escàndols i la corrupció que envolten la política, denunciant entre rialles la hipocresia dels mandataris actuals. 
 
Lucrècia o Roma Lliure
La tragèdia clàssica serà present al cicle el dissabte 30 de novembre de la mà de la Cia. La Trup, la qual recupera aquesta peça de l’any 1769 de l’il·lustrat Joan Ramis, nascut a la Menorca de dominació anglesa. Aquesta joia dramàtica ara recuperada no s’havia representat de nou des del segle XVIII. 
 
Cube
La dansa no pot faltar a la programació i aquest cop s’aposta per les coreografies urbanes del hip hop a càrrec de Kulbik Dance Company. L’agrupació explora el llenguatge gestual fusionant l’street dance amb música electrònica, jazz i fins i tot mim o poesia. La cita serà el diumenge 15 de desembre.
 
Penèlope
Figura molt estimada a Tàrrega, la pallassa Pepa Plana torna al Teatre Ateneu el dissabte 18 de gener amb el seu darrer muntatge, basat a la seva manera en aquest personatge descrit per Homer. La pallassa catalana de més renom, que ha col·laborat amb Cirque du Soleil, també impartirà una master-class a la tarda. 
 
Acorar
Després de triomfar arreu dels Països Catalans obtenint el Premi Serra d’Or al millor text de 
teatre en català, la comèdia Acorar de Produccions de Ferro desembarca a Tàrrega el dissabte 1 de febrer. Un agut monòleg que reflexiona sobre la identitat col·lectiva dels pobles per part de Toni Gomila, qui després de la funció participarà en un col·loqui amb el públic. 
 
Temps 
Quim Masferrer, de Teatre de Guerrilla, apuntala la seva trajectòria ascendent amb aquesta tragicomèdia protagonitzada per un moribund al qual li queda poc més d’una hora de vida. El dissabte 15 de febrer serà hora de passar comptes en aquest monòleg dirigit per Ramon Fontserè i amb escenografia del targarí Llorenç Corbella. Masferrer i Corbella també departiran amb el públic en acabar la representació.


Comentaris

envia el comentari