Catalunya Diari

Tàrrega ampliarà el 2015 el viver d'empreses

Tàrrega ampliarà el 2015 el viver d'empreses| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega ampliarà l’any vinent el viver d’empreses del municipi després que l’equipament hagi assolit amb èxit la plena ocupació. Dos anys després de la seva posada en funcionament al complex de Cal Trepat, el Centre d’Empreses Innovadores (CEI Tàrrega) té adjudicats els set mòduls disponibles. 

És per això, “des del consistori planifiquem el creixement d’aquest servei per poder satisfer més peticions”, apunta el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual. El projecte transformarà la nau 19 de l’antiga fàbrica Cal Trepat en un espai reformat de 400 metres quadrats que donarà cabuda a 5 mòduls per a empreses. L’Ajuntament de Tàrrega ha pressupostat l’obra en 500.000 euros, dels quals un 75% se sufragarà mitjançant ajuts del FEDER europeu. La resta de la inversió l’aportaria el consistori i la Diputació de Lleida.
 
Ajudar per tirar endavant idees de negoci
Integrat dins la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores que promou el Ceeilleida i GlobaLleida, el CEI Tàrrega aplega actualment les firmes Intersecció (projectes culturals i comunicació): Manuel Usero CGA (disseny i creació de videojocs), Prograff (disseny i decoració), Parcelarium (gestió de parcel·les on line), Hedera Solucions (aplicacions mòbils per a mòbils i tablets), AIM SOLO (selecció i orientació laboral) i Tàrrega Televisió (comunicació). Les empreses, de perfil innovador, ocupen els mòduls arrendats a preus assequibles. Paral·lelament, el CEI Tàrrega aposta per la formació per promoure l’emprenedoria econòmica. En aquest sentit, organitza durant l’any cursos i seminaris assessorant sobre estratègies a l’hora de posar en marxa idees de negoci.
 
Un exemple són els Dijous Emprenedors, amb sessions  encapçalades per experts en estratègia i màrqueting empresarial. La tercera edició dels Dijous Emprenedors es tancà el passat 30 d’octubre amb una trentena d’inscrits.
 
A l’acte de lliurament de diplomes assistí el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, i el coordinador del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i del Ceeilleida, Antoni Piñol (vegeu fotografia). Entre els participants figuraren també alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Gestió Administrativa de l’INS Alfons Costafreda. El cicle dels Dijous Emprenedors és organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el CEEILleida en el marc del programa Catalunya Emprèn, finançat pel Fons Social Europeu,el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari