Catalunya Diari

Tàrrega aplicarà restriccions de trànsit al nucli antic mentre durin les obres de renovació del carrer Urgell

Tàrrega aplicarà restriccions de trànsit al nucli antic mentre durin les obres de renovació del carrer Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ha iniciat aquest dimarts els preparatius per materialitzar la renovació del carrer Urgell, una de les principals connexions a la plaça Major i al nucli antic. El tram del vial afectat per les obres (entre la plaça d'Urgell i el carrer de Sant Joan) quedarà tallat a la circulació de vehicles des de primera hora d'aquest dijous, dia 12 de gener. 

Els veïns residents al carrer Urgell i vials adjacents que no puguin accedir amb vehicle als seus garatges particulars podran fer ús gratuïtament del pàrquing municipal de l'avinguda de Catalunya, circumstància de la qual ja han estat informats.
 
A més, també des d'aquest dijous, la reforma del carrer Urgell obligarà a aplicar altres restriccions temporals de trànsit a la zona del nucli antic. Així, els veïns que hagin d'accedir amb el seu vehicle fins a la plaça Major i vials propers podran circular excepcionalment a través del carrer Major. D'altra banda, també es prohibirà estacionar a la plaça Major mentre durin els treballs. Aquesta mesura s'aprofitarà com a prova pilot per avaluar una possible vianalització de la plaça Major en el futur. Durant el mateix període també s'anul·laran temporalment les places de càrrega i descàrrega a la plaça Major i com a alternativa se n'habilitaran de noves a la plaça del Carme. Les parades del mercat del dilluns ubicades a la plaça Major podran continuar fent ús d'aquest espai.
 
La reurbanització de l'esmentat segment del carrer Urgell, de 138 metres de longitud, s'ha adjudicat a l'empresa Icart Obra Pública SL per un import final de 120.758 euros (IVA inclòs), quantitat un 27% inferior al pressupost del projecte previ a la licitació. Pel que fa al finançament, el Pla d'Obres i Serveis (PUOSC), a través de la Diputació de Lleida, aportarà 80.583 euros. La resta serà sufragada pel consistori (34%) i els veïns mitjançant contribucions especials (66%).
 
Les obres es desenvoluparan durant un termini de tres mesos, per la qual cosa es preveu enllestir la intervenció urbanística abans de la primavera. Es tracta d'una renovació integral caracteritzada per una pavimentació de plataforma única, eliminant així les velles voreres. El projecte inclou l'adequació dels serveis bàsics al subsòl amb la substitució del clavegueram; la millora de la xarxa d'aigua de boca; l'ampliació de les xarxes de gas i telecomunicacions; i l'adaptació a les normatives d'incendis. Així mateix, s'incorporarà mobiliari urbà i jardineres circulars. El vial es refarà atenent a criteris de pacificació del trànsit i millora de l'accessibilitat, amb prioritat per als vianants.


Comentaris

envia el comentari