Catalunya Diari

Tàrrega aprova el projecte per renovar el col·lector d'aigües residuals al nord de la ciutat

Tàrrega aprova el projecte per renovar el col·lector d'aigües residuals al nord de la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega, a través de la Junta de Govern local, ha aprovat el projecte constructiu per renovar el tram del col·lector d'aigües residuals situat al sector nord de la ciutat. Es tracta d'un segment de 1.200 metres lineals de la xarxa de sanejament que discorre als afores del nucli urbà, des de vora el Parc de Sant Eloi fins a l'estació depuradora. 

Les inspeccions realitzades a la canonada han determinat diverses patologies a causa del pas del temps així com la necessitat de substituir aquesta estructura per evitar contínues reparacions. A més, el col·lector també augmentarà la seva capacitat hidràulica ja que s'ampliarà el seu diàmetre. Així mateix, la nova canalització serà de polietilè, substituint el formigó actual.
 
La renovació del col·lector contempla un pressupost de 244.269 euros. La inversió s'ha consignat dins el pla director del clavegueram gestionat per Sorea, empresa adjudicatària del manteniment de les xarxes de sanejament i subministrament d'aigua de boca a Tàrrega. Es preveu iniciar els treballs abans de finalitzar el present any. Les obres obligaran a aixecar rases si bé amb afectacions mínimes, ja que el traçat discorre per zones rurals o per sectors urbanitzables encara no desenvolupats. Pel que fa al petit segment situat al subsòl de la línia fèrria Lleida - Manresa s'optarà per reparar el tub actual evitant així les rases i l'afectació a la circulació de trens. Mentre durin les obres, el servei del col·lector actual no quedarà interromput ja que la nova canalització s'anirà col·locant en paral·lel.


Comentaris

envia el comentari