Catalunya Diari

Tàrrega celebra dissabte la 1a Fira de la Cervesa Artesana, amb una dotzena d’elaboradors

Tàrrega celebra dissabte la 1a Fira de la Cervesa Artesana, amb una dotzena d’elaboradors| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega acollirà el dissabte 1 de juny la primera edició de la seva Fira de la Cervesa Artesana, una iniciativa del col·Â—lectiu Matoll de Belianes i l’Associació Agrat amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de la capital de l’Urgell. Amb aquesta convocatòria la ciutat afegeix un altre atractiu comercial al seu calendari de fires i mercats, apostant de nou pels productes de proximitat elaborats al territori.

A més, la proposta vol exercir d’aparador de la cervesa d’elaboració artesanal, la qual està vivint ara un moment d’auge entre els consumidors. La 1a Fira de la Cervesa Artesana aplegarà a la plaça del Carme, d'11 a 20.30 hores, una dotzena d’elaboradors d’arreu de Catalunya, la meitat dels quals procedeixen de la demarcació de Lleida. 
 
Els mestres cervesers presents seran La Vella Carabana (Menàrguens), La Biera Aranesa (Vall d'Aran), Casa Dalmases (Cervera), Can Luar (L'Ametlla de Segarra), Matoll (Belianes), La Segarreta de la Baixa Segarra (Santa Coloma de Queralt), Can Bosc (Santa Maria de Palautordera), Les Clandestines (Montferri), Cerberus (Artès), L'Hort del Barret (Granollers), Cervesa Artesana Tous d'Anoia (Sant Martí de Tous) i Molta Birra (Bisbal de l'Empordà), a més d’un home brewer de Tàrrega.
 
A banda de l’apartat de venda, la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega completarà la jornada amb activitats paral·leles vinculades a aquest sector. Així, s’oferiran dos tastos a càrrec de Joan Fiol, organitzador del Barcelona Beer Festival, al Bar Ateneu (13.00 i 18.00 hores). Per la seva part, Fogons de Forès (La Cava) convoca una degustació de maridatge entre productes de temporada i cervesa sota el segell de Gustum (19.00 hores). El grup d'animació Campiquipugui i els seus Jocs Mutants amenitzaran el programa junt amb concerts a càrrec de músics locals. Vermut, paella popular, bingo i un concurs d'Instagram són altres al·licients. Tàrrega ja celebrà durant els anys 30 la Fira de l’Ordi i Maltejadors, inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià. És per això que els organitzadors de la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega parlen de recuperació d’una iniciativa amb 80 anys d’història. A més, l’Urgell és una comarca que històricament ha estat i és gran productora de cereal. 
 
Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega organitzarà com cada primer dissabte de mes el seu mercat de productes de proximitat, anomenat La Bona Taula. Serà de 10.00 a 20.00 hores, també a la plaça del Carme, amb una vintena de paradistes. Aquesta és una cita que potencia el tracte directe entre els petits productors de la zona i els consumidors, sota un esperit molt semblant al de la fira de cervesa si bé en aquest cas es tracta de fruita, verdura, formatges, carn, fleca, llet, mel,... Aplegant l’oferta de la 1a Fira de la Cervesa Artesana i La Bona Taula, Tàrrega brindarà al públic una atractiva plataforma de venda i divulgació dels productes agroalimentaris autòctons. En aquest sentit, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Promoció Econòmica i Fires, Carles Pascual, han lloat aquesta iniciativa com a "nova oportunitat de negoci a través de l’activitat artesanal del país". 


Comentaris

envia el comentari