Catalunya Diari

Tàrrega convoca la segona edició del seu Mercat del Vehicle d'Ocasió, que incorpora com a novetat un servei mòbil d’ITV

Tàrrega convoca la segona edició del seu Mercat del Vehicle d'Ocasió, que incorpora com a novetat un servei mòbil d’ITV| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 A l’igual que en l’anterior edició, en aquest espai s’habilitaran 4.000 metres quadrats de superfície, transformats en una potent plataforma de venda d’automòbils. El públic tindrà a l’abast uns 250 models de segona mà, quilòmetre 0 i seminous de les principals marques del sector, incloent vehicles de gamma alta. Sota l’organització de la Regidoria de Promoció Econòmica, el 2n Mercat del Vehicle d’Ocasió repeteix la presència de 14 expositors, procedents de Tàrrega (10), Lleida (1), Balaguer (2) i Bellpuig (1).
 
L'horari del mercat serà divendres, dia 30 de maig, de 17.00 a 20.00 hores; dissabte, dia 31 de maig, de 10.00 a 20.00 hores; i diumenge, dia 1 de juny, de 10.00 a 20.00 hores.
 
La principal novetat d’enguany és la incorporació d’un servei mòbil oficial de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) dins el mateix recinte firal. D’aquesta forma, els visitants tindran ocasió d’efectuar aquest tràmit en cap de setmana i evitant –o escurçant- desplaçaments. La ITV estarà operativa el dissabte 31 de maig i el diumenge 1 de juny, prèvia reserva a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament de Tàrrega (telèfon 973 311 608). Els horaris de la ITV són dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores; i diumenge, de 10.00 a 14.00 hores.
 
El portaveu dels concessionaris participants, Jordi Farré, subratlla que el balanç de la primera edició fou molt satisfactori: "És molt còmode i pràctic per als compradors disposar d’una àmplia oferta de vehicles en un sol punt". I afegeix: "També és beneficiós per als concessionaris ja que es tanquen moltes vendes al moment”. Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, han manifestat que aquesta iniciativa vol aprofitar el creixement que viu el sector del vehicle usat d’ençà la crisi, per damunt fins i tot del vehicle nou. El pressupost del 2n Mercat del Vehicle d’Ocasió de Tàrrega és de 13.000 euros, aportats entre el consistori i els propis concessionaris.
 
Recuperar una fira històrica
La primera etapa del Mercat del Vehicle d’Ocasió de Tàrrega es remunta a l’any 1950 sota el nom de Mercat del Automòbil i el Tractor Usats, el qual esdevingué un dels més rellevants del sector a Catalunya. El barri de Fàtima, la plaça del Carme o el polígon industrial Riambau foren algunes de les seves ubicacions al llarg de les dècades fins a desaparèixer a principis dels anys 90. La reactivació d’aquest mercat dedicat a l’automoció l’any 2013 és fruit de la Regidoria de Promoció Econòmica a partir d’un prec expressat pels propis concessionaris targarins.


Comentaris

envia el comentari