Catalunya Diari

Tàrrega culmina les obres de rehabilitació de l'antiga casa de la vila de La Figuerosa com a espai polivalent

Tàrrega culmina les obres de rehabilitació de l'antiga casa de la vila de La Figuerosa com a espai polivalent| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega ha culminat les obres de rehabilitació de l’antiga casa de la vila de La Figuerosa, poble del terme municipal. El consistori ha adequat l’edifici com a espai multiusos al servei dels veïns amb una inversió de 109.000 euros, dels quals 60.000 han estat aportats pel Govern català a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS). 

L’eix de la intervenció s’ha centrat en la rehabilitació de la primera planta, de 140 metres quadrats, i d’un altell per albergar l’oficina de la Junta de Veïns de La Figuerosa. Alhora s’ha repicat la façana exterior eliminant l’arrebossat i deixant al descobert el seu aspecte original de pedra vista. El projecte ha inclòs també l’habilitació d’un petit magatzem adjacent i la reconstrucció d’una font ornamental formant part de la façana. La planta baixa de l’immoble mantindrà els seus usos ja habituals com a casal i consultori mèdic.
 
L’equipament se situa a la plaça de la Bassa, el principal indret de la vida social de La Figuerosa, poble que compta actualment amb 51 habitants.
 
Inversions als pobles del terme
L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha subratllat la rellevància d’aquesta inversió per al poble de La Figuerosa, que a més servirà per dinamitzar l’activitat en un dels edificis més emblemàtics del poble, l’antiga casa de la vila.
 
Durant aquest mandat, l’Ajuntament de Tàrrega també ha destinat inversions a altres pobles del terme com Altet, amb la construcció d’una pista polivalent, o Riudovelles, on s’ha revestit la bassa que irriga els horts de la zona. Així mateix, s’han netejat 600 metres quadrats situats a l’entorn d’aquest dipòsit i s’hi ha plantat arbres.


Comentaris

envia el comentari