Catalunya Diari

Tàrrega destina un 20% del pressupost a l'amortització del crèdit pendent

Tàrrega destina un 20% del pressupost a l'amortització del crèdit pendent| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 La primera edil ha expressat que "s'ha fet mans i mànigues per equilibrar serveis, qualitat, inversions i subvencions segons la disponibilitat, revertint a la ciutadania l'esforç de pagar els impostos". Perelló ha destacat que s'ha escurçat el termini de pagament a proveïdors i que l'exercici 2012 es tancarà sense dèficit.
 
Davant els vots favorables dels grups de l'Equip de Govern (CiU i Rcat/SI), totes les formacions de l'oposició (AIPN-PSC, PP, ERC i PxC) s'hi han pronunciat en contra. ERC ha argumentat que els comptes "tenen poca sensibilitat social en l'àmbit educatiu, sobretot pel que fa a les llars d'infants i l'escola de música". D'altra banda, el PP ha esgrimit que es podria estalviar més retallant hores extres o festes populars. Per la seva part, AIPN-PSC ha afirmat que "les tisorades afectaran les prestacions socials i educatives, i que l'afany d'austeritat comportarà una espiral de depressió". L'Equip de Govern ha replicat que els comptes obeeixen a la viabilitat dels serveis i la voluntat de sanejar les arques.
 
Obligació d'eixugar deute
L’imperatiu d’amortitzar la càrrega financera que arrossega el Consistori, és a dir satisfer els crèdits pendents, marca el pressupost del 2013: les obligacions d’amortitzacions i interessos sumaran uns 3 milions d'euros, xifra que suposa un 20% del volum total. Val a dir que els períodes de carència d’aquests préstecs finalitzaren l’any 2011.
 
D’altra banda, destaca una retallada del 3% a la despesa de personal, la qual se situa en 4.552.000 euros. Aquest estalvi s'assoleix no cobrint les baixes laborals per jubilació i optimitzant els recursos. Junt amb la retallada d’aquest 2012, l’Ajuntament de Tàrrega haurà reduït un 10% la partida de personal en dos anys. Precisament, en la mateixa sessió ha rebut llum verda la plantilla municipal per a l'any 2013, la qual consta de 183 llocs de treball.
 
Prop de dos milions d’euros en inversions per al 2013
Pel que fa al capítol d’inversions, augmenta un 65% fins a 1.907.535 euros, si bé un terç d’aquesta quantitat se sufragarà mitjançant subvencions externes. Les principals intervencions seran l’ampliació del Centre d’Empreses Innovadores a la nau 19 de Cal Trepat (amb subvenció del FEDER), l’habilitació de la sala medieval del Museu (amb aportació de Govern central) o arranjaments al Pavelló Municipal d’Esports.
 
 
 
Les inversions també incidiran en millores a la via pública (pavimentació, il·luminació, mobiliari urbà), un dels eixos d’actuació de l’actual Equip de Govern, a més de l'actualització d'equips i programes informàtics. Quant als pobles del terme, s'incorpora el PUOSC de l'any passat per materialitzar l'arranjament de la bassa de Riudovelles i la casa de la vila de La Figuerosa, junt amb l'ampliació de la zona esportiva d'Altet i la construcció del magatzem de Santa Maria de Montmagastrell.Comentaris

envia el comentari