Catalunya Diari

Tàrrega destinarà més de 3 milions d'euros a l’amortització de crèdit

Tàrrega destinarà més de 3 milions d'euros a l’amortització de crèdit| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Els comptes se situen "en la línia d’austeritat i contenció que caracteritza el present mandat", segons l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló. L’imperatiu d’amortitzar la càrrega financera que arrossega el consistori, és a dir, sigui satisfer els crèdits pendents, també marcarà el pressupost del 2013. Les obligacions d’amortitzacions i interessos sumaran 3.089.000 euros, xifra que suposa un 20% del volum total. En aquest sentit, val a dir que els períodes de carència d’aquests préstecs finalitzaren l’any 2011. L’esborrany dels comptes ja s’ha lliurat a l’oposició i està previst de sotmetre’ls a votació en la sessió del Ple del proper 10 de gener.  
 
D’altra banda, destaca una retallada del 3,5% a la despesa de personal, la qual se situa en 4.602.500 euros. Són 170.000 euros d’estalvi en relació a enguany gràcies a l’optimització de recursos que aplica des del juny del 2011 l’Equip de Govern. Una altra de les mesures per assolir aquest estalvi passa per no cobrir les baixes laborals per jubilació. Junt amb la retallada d’aquest 2012, l’Ajuntament de Tàrrega haurà reduït un 10% la partida de personal en dos anys. 
 
Pel que fa al capítol d’inversions, augmenta un 60% fins a 1.800.000 euros, si bé un terç d’aquesta quantitat se sufragarà mitjançant subvencions externes. Les principals intervencions seran l’ampliació del Centre d’Empreses Innovadores, l’habilitació de la nova sala medieval del Museu de Tàrrega i diferents arranjaments al Pavelló Municipal d’Esports, a més de millores a la via pública (pavimentació, il—luminació, mobiliari urbà), un dels eixos d’actuació de l’actual Equip de Govern.


Comentaris

envia el comentari