Catalunya Diari

Tàrrega encén una estelada gegant formada per 16.751 espelmes, una per cada habitant del municipi

Tà rrega encén una estelada gegant formada per 16.751 espelmes, una per cada habitant del municipi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

2a Fira Estelània

L’estelada d’espelmes, amb 2.000 metres quadrats de superfície, ha estat una iniciativa del col·lectiu Tàrrega per la Independència, aplegant els esforços de fins a 150 voluntaris. Segons els organitzadors, es tracta de l’estelada més gran de la història i ha necessitat dues hores per encendre totes les lluminàries. El símbol ha inclòs al seu peu el lema 'Catalunya, nou estat d’Europa' en anglès i català.

El tret de sortida de l’encesa l’ha donat Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, qui ha instat el Govern català a accelerar la llei de consultes per convocar el referèndum sobre la independència. Per la seva part, l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, ha avançat que en cas d’assolir l’Estat propi, proposarà que la plaça de les Nacions sense Estat es denomini plaça de Catalunya. Les entitats culturals i esportives de Tàrrega s’han abocat a l’acte i des de les 18.00 hores han ofert prop de cinquanta actuacions per amenitzar la trobada. El plugim caigut de forma intermitent al capvespre no ha aigualit gens ni mica la festa.

Paral·lalement, des de les 08.00 hores, la mateixa zona ha acollit la 2a Fira Estelània, la primera a les terres de Lleida. Estelània ha aglutinat una seixantena d’expositors, entitats, associacions i projectes involucrats en el moviment sobiranista. El públic hi ha pogut adquirir llibres, artesania, productes alimentaris autòctons i tot tipus de marxandatge vinculat amb el símbol independentista i la reivindicació de l’Estat propi: banderes, clauers, calçat esportiu, tovalloles, encenedors, cascs de moto i més. Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega hi ha traslladat La Bona Taula, el mercat mensual de productes agroalimentaris, amb una vintena de parades.


Comentaris

envia el comentari