Catalunya Diari

Tàrrega endurirà les sancions per maltractar o abandonar animals, triplicant l'import de les sancions

Tàrrega endurirà les sancions per maltractar o abandonar animals, triplicant l'import de les sancions| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com

 

L'Ajuntament de Tàrrega endurirà les sancions imposades en casos de maltractament o abandonament d'animals domèstics. Així es desprèn de la modificació de l'ordenança municipal de control i tinença d'animals que se sotmetrà a votació del Ple aquest dimarts, dia 29 de desembre (21.00 hores, Casa Consistorial). 

Segons el nou text, les infraccions comeses per maltractar o abandonar un animal, considerades de caràcter molt greu, podrien suposar una multa de fins a 500 euros, triplicant l'import màxim actual de fins a 150 euros. També es considera infracció molt greu el sacrifici d'un animal sense control veterinari o dur sense morrió gossos de races perilloses.
 
Paral·lelament, dins la modificació de l'ordenança, el Consistori també preveu augmentar l'import de les sancions per no recollir les defecacions de les mascotes canines a la via pública. Aquesta infracció es considera greu i podrà ser objecte de multa de fins a 300 euros, quan ara el màxim és de 60 euros.
 
Amb l'enduriment de les sancions, Tàrrega vol posar fre a la problemàtica de les defecacions canines en espais públics. Val a dir que durant els darrers anys s'han dut a terme diverses campanyes de civisme si bé es continuen detectant propietaris de gossos que no respecten l'ordenança. El règim sancionador d'infraccions greus també s'aplicarà quan els propietaris deixin orinar els seus gossos en façanes d'edificis o mobiliari urbà; quan duguin les mascotes sense corretja o sense xapa censal; per no disposar de cartilla sanitària; o per no alimentar o netejar adequadament els animals.
 
 


Comentaris

envia el comentari