Catalunya Diari

Tàrrega es dotarà de fibra òptica durant aquest any 2015, acció que millorarà la connectivitat dels habitatges

Tàrrega es dotarà de fibra òptica durant aquest any 2015, acció que millorarà la connectivitat dels habitatges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega desplegarà la fibra òptica domèstica en el decurs d’aquest any 2015. La ciutat es dotarà d’aquesta tecnologia de la mà de l’empresa Telefónica, la qual ja ha mantingut reunions amb l’Equip de Govern per planificar l’actuació. 

S’estima que abans del proper mes de novembre un 60% de les llars de Tàrrega disposaran de fibra òptica. Això permetrà a la ciutadania accedir a nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació, accelerant així l’anomenada 'inclusió digital'. En l'àmbit domèstic, els 100 MB reals que oferirà la fibra òptica permetran gaudir de TV d'alta definició, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que minvi la qualitat de la connexió.
 
En aquest sentit, Telefónica ha informat que la fibra òptica que s’instal·larà a Tàrrega suposa la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat. Des de l’Ajuntament de Tàrrega es brindarà suport a aquesta iniciativa, la qual prestarà millors serveis del món digital a la ciutadania.
 
Properament es desenvoluparà una campanya informativa amb l’objectiu de sol·licitar els permisos per instal·lar els equips de telecomunicacions de banda ampla en habitatges unifamiliars i plurifamiliars. Aquestes tasques no afectaran els serveis existents i es realitzaran de forma gratuïta a les comunitats i habitatges. El projecte aprofitarà moltes de les conduccions actuals i per tant es preveu que les afectacions d’obra siguin mínimes.


Comentaris

envia el comentari