Catalunya Diari

Tàrrega es prepara per rebre la 8a Marató de donació de sang

Tàrrega es prepara per rebre la 8a Marató de donació de sang| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega acollirà aquest dissabte, dia 12 de desembre, de 10.00 a 22.00 hores, una nova edició de la Marató de Donació de Sang a l'Espai MerCAT. Amb l'eslògan 'Donar sang et fa gran, comparteix la teva sang!', el municipi espera assolir un nou rècord de donants.

La localitat va aconseguir l'any passat una participació de 255 donants i enguany es confia superar la xifra. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Tàrrega, l’Associació de Donants de Sang del Urgell i la Creu Roja de Tàrrega.
 
La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial del municipi i rodalies.
 
A més a més, aquest any a través de l’etiqueta #MSangTàrrega es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials. La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.
 
Programa d’activitats
- 10.00 hores: Acte d'autoritats de la Marató
Durant el dia:
· Presència de la geganta Angeleta a la Marató
· Comparsa de Diables i la Batukada (BAT Tàrrega)
· Concurs de dibuix de la Marató
 
Entrega dels dibuixos: Si tens entre 0 i 12 anys, sorprèn-nos portant el millor dibuix referent a la donació de sang. Requisits: als dibuixos ha de constar-hi el nom, l’edat i un telèfon de contacte. Categories: de 0-3 anys, de 4-6 anys i de 7-12 anys.
 
· Espai infantil (Joves del Cau de Tàrrega)
 
- 19.30 hores: Entrega dels dibuixos als guanyadors del concurs de dibuix. El dibuix guanyador constarà al cartell de la Marató de Tàrrega 2016
 
Serveis:
- Refrigeri especial (gentilesa d’empreses del municipi)
- 12 hores ininterrompudes
- Ampli desplegament de mitjans
- Marcador electrònic (temps i número de donants)
- Música ambient


Comentaris

envia el comentari