Catalunya Diari

Tàrrega es solidaritza amb els treballadors afectats pel tancament d’Incryen

Tàrrega es solidaritza amb els treballadors afectats pel tancament d’Incryen| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Tàrrega s’han sumat aquest dijous a la declaració institucional en què el consistori expressa el seu suport i solidaritat vers la plantilla de treballadors de l’empresa Incryen (antiga Indox), amb seu a la ciutat, davant l’extinció de la totalitat dels seus contractes. 

Així, en el decurs de la sessió ordinària del Ple, el document ha rebut el vist-i-plau de CiU i Rcat/SI (Equip de Govern), AIPN-PSC, PP, ERC i el regidor no adscrit Josep Maria Estadella. La declaració posa de relleu que “el tancament d’aquesta fàbrica suposa un dur revés per al teixit econòmic i social del municipi i de la comarca de l’Urgell” alhora que destaca “el ferm rebuig a aquest acomiadament col·lectiu (...) i el compromís de treballar plegats per reconduir aquesta situació i salvar Incryen”.
 
A la declaració institucional també s’afirma que es mantindran contactes des de l’Ajuntament de Tàrrega per analitzar com a prioritat la viabilitat de l’empresa. I afegeix que el Consistori es compromet a donar suport a la Generalitat de Catalunya i al comitè d’empresa per cercar una sortida laboral a les 180 persones afectades per l’extinció dels contractes. Paral·lelament, es continuarà treballant per apropar noves inversions empresarials al municipi i dinamitzar així l’economia del territori.
 
D’altra banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, es reunirà aquest divendres 6 de març, a les 17.00 hores, a Barcelona amb el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, per parlar de la crisi d’Incryen. La primera edil traslladarà a Puig el neguit i la preocupació que es viu a la capital de l’Urgell arran de la pèrdua dels 180 llocs de treball de l’empresa. La cerca de fórmules per garantir la continuïtat de la fàbrica serà l’eix de la trobada.


Comentaris

envia el comentari