Catalunya Diari

Tàrrega evita el desnonament de quatre famílies i es compromet a facilitar habitatges socials als afectats

Tàrrega evita el desnonament de quatre famílies i es compromet a facilitar habitatges socials als afectats| Redacció - Fotografia: Fem Turisme

 

L'Ajuntament de Tàrrega, a través de la Regidoria d'Acció Social, ha evitat el desnonament de les quatre famílies que ocupen l'edifici del número 36 de l'avinguda d'Ondara. El consistori ha acordat amb el jutjat la suspensió de l'ordre de desnonament arran del compromís municipal d'atorgar habitatges socials als afectats. 

Les famílies, algunes amb infants, ja havien iniciat els tràmits per aconseguir un pis de lloguer social, circumstància que ha permès l'actuació del consistori per aturar el desnonament. Al mateix temps, l'Oficina Local d'Habitatge de Tàrrega realitza les gestions per lliurar pisos de lloguer social a la desena de persones afectades. Per aquests pisos, gestionats des de l'Agència Catalana de l'Habitatge, es fixarà una quantitat mínima mensual de lloguer que les famílies puguin assumir en funció de les seves possibilitats.
 
Segons la regidora d'Acció Social, Noèlia Soto, el consistori ha intercedit en tractar-se de situacions d'emergència degudament comunicades i tramitades pels afectats als serveis socials. Així mateix, l'edil ha puntualitzat que des de l'ajuntament i el Govern català es negocia amb entitats bancàries perquè incorporin habitatges buits al circuit de lloguer social. "A Tàrrega cap família en situació d'emergència es quedarà sense sostre, garantint-los la disponibilitat d'un habitatge", ha afegit Soto. L'immoble situat a l'avinguda d'Ondara 36 és propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).


Comentaris

envia el comentari