Catalunya Diari

Tàrrega facilitarà la instal·lació d’ascensors en edificis plurifamiliars ja existents amb problemes d’accessibilitat

Tàrrega facilitarà la instal·lació d’ascensors en edificis plurifamiliars ja existents amb problemes d’accessibilitat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega té previst modificar en la sessió del Ple d’aquest dijous, dia16 d’abril, la normativa urbanística municipal per facilitar la instal·lació d’ascensors en edificis d’habitatges plurifamiliars ja existents, millorant-ne així l’accessibilitat. 

La mesura autoritzaria la col·locació d’ascensors ocupant sòl de domini públic sempre i quan es justifiqués la impossibilitat d’instal·lar-los dins els edificis. Serien els casos d’immobles amb espais comunitaris com ulls d’escala o patis que no poguessin encabir aquestes estructures. Per això, amb la nova normativa, la part de l’ascensor no computaria ni com a volum edificable ni ocupació si bé les autoritzacions haurien de ser compatibles amb el manteniment de la correcta funcionalitat de l’espai públic afectat.
 
La Regidoria d’Urbanisme proposa aquesta modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) davant els nombrosos immobles de la ciutat edificats sota una normativa en què no era obligatòria la dotació d’ascensors. Així, s’afavoriria la supressió de barreres arquitectòniques i es milloraria la qualitat de vida dels usuaris dels edificis, en especial dels qui tenen mobilitat reduïda. Paral·lelament, el consistori confia que la mesura serviria per evitar la degradació dels habitatges plurifamiliars de construcció més antiga.
 
En cas de rebre l’aprovació inicial del Ple, aquesta modificació s’elevarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida.   Comentaris

envia el comentari