Catalunya Diari

Tàrrega garanteix el subministrament d’aigua a les famílies amb pocs recursos econòmics

Tàrrega garanteix el subministrament d’aigua a les famílies amb pocs recursos econòmics| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega aplica des de la setmana passada el protocol de pobresa energètica que garanteix el subministrament d’aigua a les famílies amb pocs recursos econòmics. L’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, i el gerent de concessions de Sorea, David Gall, han signat l’acord que evitarà els talls del subministrament d’aquest servei bàsic davant casos d’impagament dels rebuts. 

A l’acte de signatura també ha assistit la regidora d’Acció Social, Noèlia Soto, àrea municipal que vetllarà pel compliment del protocol. El text de l’acord, aprovat de forma unànime pel Ple de Tàrrega el passat 1 d’octubre, considera que el proveïment d’aigua “és un bé imprescindible per a la vida de les persones”.
 
Així, l’empresa Sorea, concessionària del manteniment de la xarxa d’aigua de boca a Tàrrega, negociarà ajornaments o fraccionaments de les factures impagades sense aplicar interessos. Si els impagaments es perllonguen en el temps, durant més de mig any, Sorea remetrà el cas als Serveis Socials i les famílies quedaran excloses de la suspensió del subministrament. Al mateix temps, els Serveis Socials assessoraran les persones afectades sobre els ajuts que puguin correspondre per fer front a aquesta despesa.
 
Val a dir que tant el consistori targarí com Sorea ja han treballat plegats anteriorment en la detecció i prevenció de situacions susceptibles de ser tractades com a pobresa energètica, col·laboració que ara cristal·litza en l’esmentat protocol. Segons l’alcaldessa de Tàrrega, “el servei d’aigua de boca és una competència directa del municipi i per tant podem actuar davant casos de pobresa energètica en aquest àmbit”. Per la seva part, Noèlia Soto ha subratllat que el protocol “s’emmarca en una pla d’acció per donar resposta a les situacions de vulnerabilitat i risc d'exclusió social”. Un altre exemple d’iniciativa municipal en aquest sentit és el Magatzem d’Aliments Solidaris, el qual atén cada mes mig miler de persones.


Comentaris

envia el comentari