Catalunya Diari

Tàrrega habilita un centenar de places gratuïtes d'aparcament

Tàrrega habilita un centenar de places gratuïtes d'aparcament| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest dilluns els treballs d’adequació de les dues rotondes situades als extrems est i oest de la travessia urbana de l’antiga N-II. L’execució del projecte permetrà reordenar l’interior d’aquestes construccions i habilitar-hi un centenar de places gratuïtes d’aparcament (una cinquantena a cada rotonda).

Les rotondes es troben situades respectivament a les places de Riambau (2.500 m2) i de Josep Pont i Creus (3.280 m2), dues de les quatre principals portes d’entrada i sortida a la capital de l’Urgell. Les zones d’estacionament s’ubicaran a la part central de les illes i es pavimentaran amb aglomerat asfàltic alhora que els semicercles laterals s’embelliran amb arbres i parterres enjardinats. El pressupost global ascendeix a 55.000 euros i es preveu finalitzar les obres d’aquí a dos mesos.
 
Els treballs suposaran la culminació d’ambdues construccions, el perímetre de les quals s’urbanitzà dins la reforma de la travessia de la N-II, finalitzada ara fa dos anys. El consistori vol deixar així endreçats uns espais que "ara donen la sensació d’obra inacabada", segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Gabriel Lacambra, "alhora que senyalitzarem les places d’estacionament per posar fi al desordre dels vehicles que habitualment s’hi concentren". En aquest sentit, en ambdues rotondes es prohibirà d’aparcar-hi camions. Cal recordar que l'Ajuntament de Tàrrega va habilitar fa un temps enrere l’esplanada adjacent al CAP com a zona d’estacionament gratuït de vehicles pesants. La Regidoria d’Urbanisme també destaca que es conservaran els arbres existents a la plaça de Josep Pont i Creus, els quals s’integraran dins la millora.


Comentaris

envia el comentari