Catalunya Diari

Tàrrega homenatja els fundadors de l’Associació d’Amics de l’Arbre

Tàrrega homenatja els fundadors de l’Associació d’Amics de l’Arbre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

a capital de l’Urgell ha commemorat aquest dissabte el primer segle de trajectòria d’aquest col·Â—lectiu amb un lluït homenatge als seus fundadors.

L’acte, que ha comptat amb la presència de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol, ha tingut lloc al mateix parc, a la plaça del Mestre Amigó, qui fou el primer president dels Amics de l’Arbre des del 23 de febrer del 1913, just avui fa cent anys. Durant una centúria, l’entitat ha invertit esforços en transformar el turó de Sant Eloi, una gravera erma, en una serra forestada amb més de 20.000 arbres, a més d’un indret emblemàtic de la ciutat. A més, la commemoració ha gaudit d’un escenari singular, amb la vegetació enfarinada arran de la nevada caiguda unes hores abans.
  
La celebració ha constat d’una ofrena floral davant el monument al Mestre Amigó, la lectura del manifest del centenari i diverses interpretacions musicals, com el recital de viola a càrrec de Ramon Elias, rebesnét d’Amigó. Nombrosos familiars descendents dels membres d’aquella primera junta del 1913 han assistit a l’acte, a l’igual que el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares. En el torn de parlaments, el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, ha rememorat la tasca –sovint difícil i amb entrebancs – d’aquest primer segle, "exemple de l’afany regeneracionista que caracteritzà Tàrrega des que obtingué el títol de ciutat el 1898". Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat  que l’entitat és un exemple de tenacitat i treball", mentre que l’ex-president Jordi Pujol s’hi ha referit com a "model de treball per a dignificar el país". Pujol, qui forma part del Comitè d’Honor del centenari, ha aprofitat per reivindicar "l’exercici de la bona política, sense la qual el país s’ensorraria". 
 
La convocatòria d’aquest dissabte ha estat el punt de partida d’un extens programa d’actes que s’allargarà durant un any. La propera cita serà el 9 de març, quan el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà en el marc de la Festa de l’Arbre la Font dels Escolars, en homenatge als infants que ara fa un segle van apadrinar els primers pins del Parc de Sant Eloi. Comentaris

envia el comentari