Catalunya Diari

Tàrrega implanta des d'aquest dijous la 'zona 30' al seu nucli urbà

Tàrrega implanta des d'aquest dijous la 'zona 30' al seu nucli urbà| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

El nucli urbà de Tàrrega és des d'aquest dijous "zona 30". L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat l'aplicació d'aquesta mesura de seguretat viària instal·lant els senyals en una trentena de punts, sobretot a les principals entrades de la ciutat. 

La mesura forma part del nou pla de mobilitat de la Regidoria de Governació i la Policia Local amb l'objectiu d'afavorir la convivència entre vianants, ciclistes i vehicles de motor. Així, a partir d'aquest dijous no es pot superar la velocitat màxima de 30 km/h a l'interior de gairebé tot el nucli urbà. Al mateix temps, el límit de velocitat es fixa en 20 km/h als carrers del nucli antic. Pel que fa als pobles del terme (Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i El Talladell) aquests també esdevenen 'zona 30'.
 
La 'zona 30' no és nova a Tàrrega. Des de l'any 2011, quan es reformà l'antiga travessia de la N-II, ja s'implantà llavors la velocitat màxima de 30 km/h a les avingudes de Catalunya i del Raval del Carme. D'altra banda, atenent una petició formulada pel consistori, la Direcció General de Carreteres ha autoritzat enguany la 'zona 30' al tram central de la carretera C-14 al seu pas per Tàrrega, des del pont del riu Ondara fins al pas de la línia fèrria al carrer de Sant Pelegrí. A la resta de la C-14 continuaran aplicant-se les velocitats màximes establertes per la Direcció General de Carreteres, o sigui de 50 km/h i 40 km/h segons marqui la senyalització. Una altra excepció a la nova normativa és la Ronda dels Comtes de Barcelona, segment de la circumval·lació est on es podrà continuar circulant fins als 50 km/h.
 
Paral·lelament a la implantació de les noves limitacions de velocitat, la Policia Local de Tàrrega ha endegat una campanya informativa. A més de la trentena de senyals instal·lats i als missatges emesos per les xarxes socials municipals, els agents procediran a avisar els conductors en cas d'infracció, sense imposar sanció. En cas de reincidència, sí es tramitarà sanció. Transcorregut el període d'informació, totes les infraccions podran ser objecte de multa. A partir dels resultats de les noves mesures de circulació, que es traduiran en una moderació de les velocitats, la Regidoria de Governació redefinirà la utilitat del carril bici de la ciutat.
 
Limitacions de velocitat a Tàrrega
- 50 km/h: Ronda dels Comtes de Barcelona i C-14 entre el pas a nivell de la línia fèrria fins a la sortida per la Plaça Andorra.
- 40 km/h: C-14 des del pont del riu Ondara fins a la sortida per l'avinguda Tarragona.
- 20 km/h: Nucli antic - carrer Carme, carrerTorres i Bages, carrer Agoders, carrer Major, carrer Sant Joan, carrer Hospital i tots els carrers que uneixen el carrer Migdia amb el carrer Major.
- 30 km/h: Tota la resta de trama urbana i dels pobles agregats.


Comentaris

envia el comentari