Catalunya Diari

Tàrrega inaugura el Museu de la Mecanització Agrària J.Trepat

Tàrrega inaugura el Museu de la Mecanització Agrària J.Trepat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Després del tall de cinta i el recorregut per les cinc primeres naus rehabilitades de les dinou que integren el conjunt de la fàbrica, Manso ha destacat "la col·laboració institucional entre les diferents administracions que ha fet possible aquesta estrena cultural, que ha de permetre que Tàrrega afegeixi un nou element de promoció en el conjunt de Catalunya i d’Espanya".
 
El Museu de la Mecanització Agrària J.Trepat compta amb una superfície d’exposició de 2.500 metres quadrats del total de 19.000 que ocupen els terrenys de l’antiga fàbrica. La posada en marxa del museu ha comptat amb una inversió global de 1.350.000 euros dels quals 350.000 els ha aportat el Govern de l’Estat (Ministeris de Cultura i Vivenda). A aquesta quantitat cal afegir els 743.157 euros que l’Estat va invertir a través del Fons Estatal per a la Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSOL) de l’any 2010, que van permetre l’adequació de l’antic edifici del departament comercial de la fàbrica J. Trepat per habilitar-lo com a espai de recepció del Museu.


Comentaris
Marçal Q
Felicitats a la Alcaldesa de Tarrega, a la Presidenta en funcions de la Generalitat i a la subdelegada del Gobierno, per els seus respectitus parlaments que van estar a l'alçada de l'esdeveniment històric. Va ser un acte molt bonic i entranyable. \r\n

envia el comentari