Catalunya Diari

Tàrrega inaugura la nova majòlica dedicada a Sant Magí tot venerant l'aigua miraculosa

Tàrrega inaugura la nova majòlica dedicada a Sant Magí tot venerant l'aigua miraculosa| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Enguany la trobada ha tingut com a acte central la inauguració de la nova majòlica dedicada al sant, dins la fornícula que presideix aquest espai. La peça s’ha renovat després dels actes de vandalisme patits per l’anterior, la qual es dipositarà al Museu Comarcal de l’Urgell. Els ceramistes Vilà-Clarà s’han encarregat de realitzar l’obra, sufragada per "magins" targarins a través d'una col·lecta popular.
 
La nova imatge s’exhibeix ara darrere un vidre blindat cedit per l'empresa targarina Vicos, segons ha explicat Jaume Aligué, president dels Amics de l’Arbre, entitat que gestiona el parc municipal. El broc de la font de la plaça també s’ha restaurat recentment. La inauguració, amb presència d’uns quants 'magins' residents a Tàrrega i l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, ha estat precedida per una missa i l’actuació de la Capella de Música. La celebració de Sant Magí a Tàrrega es remunta als anys 50 del segle XX gràcies a l’activista cultural Magí Mateu. Val a dir que la plaça fou rehabilitada l’any 2011 gràcies als Amics de l'Arbre i l’Obra Social de CatalunyaCaixa.


Comentaris

envia el comentari