Catalunya Diari

Tàrrega inicia els treballs de restauració de l'ermita del Parc de Sant Eloi

Tàrrega inicia els treballs de restauració de l'ermita del Parc de Sant Eloi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat els treballs de restauració de l'ermita del Parc de Sant Eloi. L'edifici, de titularitat municipal, pateix diverses patologies a la teulada del cor, fet que ocasiona filtracions d'aigua. La reparació de les goteres la du a terme l'empresa targarina Rius Orpella per un import de 4.974 euros. 

Aquesta quantitat se sufragarà amb una subvenció provinent de la Diputació de Lleida, en concret de la línia d'ajuts per la conservació de patrimoni arquitectònic de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
 
Els esmentats treballs suposen la primera fase de restauració de l'ermita. Una vegada enllestits, es tramitaran les intervencions de la segona fase, amb arranjaments d'interiors, exteriors i contraforts. El total de les obres de restauració del temple ascendiran a 15.000 euros, segons un projecte redactat pels serveis tècnics municipals.
 
L'ermita del Parc de Sant Eloi fou reconstruïda íntegrament l'any 1964 si bé els seus orígens es remunten al segle XIII.


Comentaris

envia el comentari