Catalunya Diari

Tàrrega inicia les obres d’ampliació del viver d’empreses

Tàrrega inicia les obres d’ampliació del viver d’empreses| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest dimarts les obres de rehabilitació de la nau 19 de l’antiga fàbrica Cal Trepat, projecte que suposarà l’ampliació del viver d’empreses del municipi. La reforma de l’espai, de 400 metres quadrats de superfície, permetrà allotjar 6 mòduls per a empreses amb lloguer de preu assequible.

El nou equipament s’integrarà a l’actual Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Tàrrega, situat en un edifici contigu dins el complex municipal de Cal Trepat. Els treballs d’obra civil han estat adjudicats per un import de 386.979 euros, als quals se sumarà el subministrament de mobiliari pressupostat en 13.431 euros. En total, la transformació de la nau 19 en viver d’empreses suposarà una inversió de 400.410 euros. Un 50% del cost se sufragarà mitjançant ajuts del FEDER europeu mentre que la resta de la inversió l’assumirà el consistori targarí (25%) i la Diputació de Lleida (25%).
 
Les obres es desenvolupen amb un termini d’execució de 5 mesos. Per tant, es preveu que el nou viver d’empreses entri en servei a finals d’aquest any 2015. El projecte se centra en la consolidació de l’estructura i el reforç de la fonamentació de l’immoble així com en la construcció dels mòduls a l’interior. L’adjacent nau 18, destinada en el futur a centre de producció teatral, també es beneficiarà de les millores. La rehabilitació de la nau 19 és una de les majors inversions que Tàrrega materialitzarà durant el present exercici.
 
Val a dir que l’actual Centre d’Empreses Innovadores, inaugurat l’any 2012 amb 7 mòduls, es troba al 100% d’ocupació. Per això, “des del consistori planifiquem el creixement d’aquest servei per poder satisfer més peticions”, segons ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló. D’altra banda, l’ampliació del viver d’empreses reforça el caràcter referent de Cal Trepat com a pol d’equipaments, ja que també s’hi ubica el Museu de la Mecanització Agrària (naus 1 a la 5) i l’aula de fusteria del Centre de Formació La Solana (nau 17). Precisament, en aquesta nau l’Ajuntament de Tàrrega ja invertí l’any passat 30.000 euros per reforçar-ne els fonaments.


Comentaris

envia el comentari