Catalunya Diari

Tàrrega inverteix en millores a la Residència de la Gent Gran Sant Antoni

Tàrrega inverteix en millores a la Residència de la Gent Gran Sant Antoni| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Així, es procedeix a netejar els murs de pedra vista mitjançant un nou arrebossat de calç de morter, millorant l’aspecte de les superfícies i consolidant l’estructura. En tractar-se d’un edifici catalogat i protegit pel seu interès històric, tècnics restauradors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya revisen la intervenció. Alhora, també al claustre, s’han renovat les canonades dels desguassos per posar fi a les filtracions que generaven problemes d’humitat a l’Església de Sant Antoni, propietat del centre i situada just al costat. Properament també es preveu restaurar el pou del claustre, del segle XIX.
 
Pressupost total de 4.000 euros
Aquesta iniciativa de preservació del patrimoni arquitectònic es completa amb una altra obra d’eficiència energètica. Es tracta de la substitució dels tancaments de finestres en una de les galeries que donen al claustre per millorar l’aïllament tèrmic. Tot aquest paquet d’inversions compta amb un pressupost de 4.000 euros.
 
L’alcaldessa de Tàrrega i presidenta del patronat, Rosa Maria Perelló, ha manifestat que “sense fer obres de gran envergadura tenim cura del patrimoni i alhora fem més confortable la vida a la residència”.
 
Val a dir que recentment la Residència de la Gent Gran Sant Antoni ha inaugurat la reforma integral de la infermeria gràcies a una subvenció de 10.700 euros provinents de la Diputació de Lleida. El centre atén actualment una setantena de persones a més d’oferir serveis de centre de dia a 15 usuaris. A banda del consistori, el patronat el formen la Parròquia de Tàrrega, Creu Roja i l’Associació Sant Antoni d'Amics de la Residència de Gent Gran.


Comentaris

envia el comentari