Catalunya Diari

Tàrrega invertirà 60.000 euros per renovar i fer més eficient la xarxa d’enllumenat públic

Tàrrega invertirà 60.000 euros per renovar i fer més eficient la xarxa d’enllumenat públic| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 D’una banda es destinaran 39.000 euros per substituir més lluminàries de vapor de mercuri per altres de tecnologia LED, les quals consumeixen dos terços menys d’energia, fan més llum i són més respectuoses amb el medi ambient. Paral·lelament s’han pressupostat 21.000 euros per instal·lar als fanals reactàncies electròniques, nous dispositius sostenibles.
 
L’acció se centrà llavors en set carrers del nucli antic renovant una quarantena de punts de llums. Aquestes intervencions s’emmarquen dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) que aplica el consistori targarí des de l’any 2012 amb el compromís d’augmentar l’eficiència energètica i alhora reduir un 20% les emissions contaminants abans de l’any 2020. Val a dir que fruit de l’aplicació del PAES en espais i equipaments públics, l’Ajuntament de Tàrrega ha rebaixat el consum energètic en 1 milió de quilowatts.


Comentaris

envia el comentari