Catalunya Diari

Tàrrega limitarà l'estacionament de camions dins el nucli urbà a una desena d'espais

Tàrrega limitarà l'estacionament de camions dins el nucli urbà a una desena d'espais| ACN - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega limitarà l'estacionament de vehicles pesants dins el nucli urbà a una desena de punts senyalitzats. La mesura, d'imminent aplicació, vol posar fi a les molèsties que ocasionen els camions de grans dimensions aparcats arreu de la ciutat, tant per l'ocupació de via pública com pel soroll generat de matinada en iniciar la jornada laboral. 

Els únics espais urbans on es permetrà estacionar els vehicles de més de 3,5 tones són els quatre polígons industrials (La Canaleta, Riambau, Llevant i Ponent) i les esplanades situades vora el CAP i l'avinguda de Balaguer com a opcions preferents. També es permetrà aparcar camions en trams dels carrers de les Oliveres, Ferran Saperes, Poeta Nassam, Arquitecte Florensa i Mossèn Sarret. Tots aquests punts estan situats en zones perifèriques, no tenen habitatges edificats i són d'estacionament gratuït.
 
Els camions tindran prohibit l'estacionament fora dels espais esmentats i se sancionarà en cas d'infracció.
 
Un informe recent de la Policia Local de Tàrrega posa de manifest que dins el nucli urbà de la ciutat estacionen cada dia al voltant d'una cinquantena de camions de gran tonatge, repartits arreu. Aquesta situació ha generat algunes queixes veïnals, a les quals el consistori vol posar fi aplicant la nova mesura. La Regidoria de Governació instal·larà a les entrades i sortides de la ciutat uns rètols que informaran de la nova normativa al mateix temps que es podrà consultar al web municipal i a les xarxes socials un plànol amb els llocs d'aparcament senyalitzats per a camions.
 
Convivència entre camions i veïns
Cal recordar que l'any 2009 l'Ajuntament de Tàrrega va recomanar als transportistes estacionar els seus vehicles a l'esplanada del CAP, on també es troba la comissaria dels Mossos d'Esquadra, si bé la crida no va obtenir els fruits esperats. ''La nova regulació que impulsem ara ajudarà a la bona convivència entre camions i ciutadania dins el nucli urbà'', ha apuntat el regidor de Governació, Carles Pascual. Tanmateix, Tàrrega roman a l'espera que la Generalitat habiliti un aparcament de vehicles pesants al polígon de la Canaleta, una infraestructura per la qual el consistori va cedir una finca municipal de 14.500 metres quadrats.


Comentaris

envia el comentari