Catalunya Diari

Tàrrega manté l’afluència de públic a la 15a Fira del Medi Ambient, altaveu de l’ecologia i la sostenibilitat

Tà rrega manté l’afluència de públic a la 15a Fira del Medi Ambient, altaveu de l’ecologia i la sostenibilitat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega ha celebrat aquest cap de setmana amb bona resposta de públic la 15a edició de la Fira del Medi Ambient. Unes 12.000 persones, la mateixa xifra registrada l’any passat, han passat per la Plaça de les Nacions sense Estat amb curiositat per descobrir novetats en ecologia i sostenibilitat.

La cita ha congregat una vuitantena d’expositors que han posat a l’abast dels visitants un ampli ventall de productes sobre energies renovables, bioconstrucció, calefacció de biomassa, reciclatge, vehicles híbrids i elèctrics, i alimentació de proximitat. Entre les propostes la capital de l’Urgell ha promogut enguany l’apicultura i els galliners urbans, banys nòrdics que funcionen amb llenya, compostatge domèstic generat mitjançant cucs de terra, purificadors d’aigua fets de porcellana i argila, o pintures naturals entre altres apostes per la qualitat de vida en harmonia amb el medi natural.

A més, aquest diumenge ha tingut lloc per tercer any consecutiu la desfilada canina de la Societat Protectora d’Animals de Tàrrega per fomentar l’adopció de gossos. S’hi ha presentat una quinzena de mascotes que esperen una nova llar, si bé a la canera comarcal es dóna refugi a un centenar més d’animals que també podrien ser adoptats. Aquesta vegada, els gossos han desfilat amb uns mocadors solidaris confeccionats per les mares dels infants del Centre Obert de Tàrrega, dins el projecte Fem Família 2014 de la Regidoria d’Acció Social. Els mocadors també s’han posat a la venda per contribuir a finançar la Protectora d’Animals. El programa s’ha completat amb una trentena més d’activitats divulgatives per a totes les edats, relacionades amb la biodiversitat. Ha destacat la construcció de caixes niu de fusta que es penjaran als arbres del Parc de Sant Eloi.

Així mateix, també s’han programat visites als horts urbans del Centre de Formació La Solana, tastos d’arròs condimentats amb safrà de les Garrigues, la construcció d’un forn de fang tradicional o jocs per a la mainada sorgits de taps, tubs i andròmines reaprofitades. Pel que fa a exposicions, s’han exhibit els Premis Disseny per al Reciclatge 2013 amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, junt amb una mostra que alerta sobre les amenaces a les quals s’enfronta l’ecosistema del Tibet. Peces decoratives realitzades amb fruita han complementat alhora una exposició de fotografia basada en aquests sans aliments.


Comentaris

envia el comentari