Catalunya Diari

Tàrrega millora les instal·lacions del Banc d'Aliments i amplia les donacions de productes frescos

Tàrrega millora les instal·lacions del Banc d'Aliments i amplia les donacions de productes frescos| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Obra Social 'la Caixa' ha atorgat un ajut de 6.000 euros que, a banda d’adquirir aliments, també ha permès incorporar un congelador, un vehicle elevador i més prestatgeries. Per la seva part, i mitjançant la Brigada Municipal i el Centre La Solana, el consistori ha enrajolat el terra, ha pintat les parets i ha construït un lavabo. S’han millorat així les condicions del local tant per als beneficiaris com per als voluntaris. Paral·lelament, la Regidoria d’Acció Social ha destinat 10.000 euros per nodrir les reserves amb productes de primera necessitat com llet, ous, arròs o patates.
 
L’adquisició del congelador, sumat a les cambres frigorífiques ja existents, permetrà que el Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega ampliï les donacions de productes frescos, sobretot carn i peix. Així s’aconseguirà completar la cistella bàsica d’alimentació per a les famílies. A més, s’han redistribuït els espais d’emmagatzematge i s’han reorganitzat els torns per evitar les cues a l’hora de rebre els queviures. El Magatzem d’Aliments Solidaris és cogestionat pel consistori i Creu Roja Tàrrega.
 
Més donacions per part d’establiments comercials
Aquest dilluns han visitat el Magatzem d’Aliments Solidaris l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; la regidora d’Acció Social, Josefina Bernades; el president de Creu Roja Tàrrega, Miquel Àngel Mingote; i representants d’Obra Social 'la Caixa'. Mingote ha explicat que ara es realitza una campanya per captar més donacions entre els comerços de la ciutat, "amb molt bona resposta". El Magatzem d’Aliments Solidaris s’ubica des de l’any 2010 en uns baixos de titularitat municipal al carrer dels Bombers, de 400 metres quadrats de superfície. Les principals fonts de proveïment són excedents de la Unió Europea junt amb donacions del Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte i establiments comercials.


Comentaris

envia el comentari