Catalunya Diari

Tàrrega ofereix una vuitantena de propostes culturals durant els mesos de juliol i agost

Tàrrega ofereix una vuitantena de propostes culturals durant els mesos de juliol i agost| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

El municipi de Tàrrega oferirà una vuitantena de propostes culturals durant els mesos de juliol i agost. Totes les propostes están programades tant des de la Regidoria de Cultura com per entitats de la societat civil i el sector privat, principalment bars amb terrassa. 

  

La programació estival a la capital de l'Urgell aplega concerts, arts escèniques i projeccions cinematogràfiques en un atractiu ventall per a tota la família i gratuït en la majoria dels casos. L'Ajuntament de Tàrrega ha concentrat tota aquesta oferta en un fulletó de butxaca que s'ha distribuït porta a porta i que també es pot consultar al web municipal i a les xarxes.

  

 

  

L'Estiu a Poble

  

La Regidoria de Cultura iniciarà aquest cap de setmana una nova edició del cicle L'Estiu a Poble, amb el qual es descentralitza la programació estival arribant a tots els racons del terme. Així, el dissabte 2 de juliol s'oferirà a La Figuerosa l'espectacle teatral 'Amb pilotes', del grup igualadí Quadrat Màgic. Són quatre històries en clau d'humor sobre els conflictes de parella. El dissabte 9 de juliol prendrà el relleu a Riudovelles el conegut grup d'havaneres Els Pescadors de l'Escala. Posteriorment, el dissabte 16 de juliol, Santa Maria de Montmagastrell acollirà el concert de Los Sirgadors, banda que recull la tradició musical del Delta de l'Ebre. La nit es completarà amb la projecció del documental 'La filla del farer'. L'Estiu a Poble continuarà el 23 de juliol a Altet de la mà del grup Versió.Cat i el seu repertori de cançons antològiques en català. El programa es clourà el 30 de juliol a Claravalls amb El Pont d'Arcalís, encarregats de divulgar la cançó tradicional del Pirineu. Totes les activitats són de franc.

  

 

  

Cinema al Carrer

  

El setè art serà un altre dels eixos de la programació de la Regidoria de Cultura. El cicle Cinema al Carrer acostarà els dimecres de juliol a la Plaça de les Nacions sense Estat quatre títols destacats de la temporada: 'Del revés' (6 de juliol), Òscar a la millor pel·lícula d'animació; 'Segon origen' (13 de juliol), adaptació de la popular novel·la de Manuel de Pedrolo; 'Vulcania' (20 de juliol), rodat en interiors a l'antiga fàbrica targarina Cal Trepat; i 'Ocho apellidos catalanes' (27 de juliol), seqüela d'Ocho apellidos vascos. Totes les sessions són gratuïtes.

  

 

  

Sardanes i havaneres

  

Tàrrega continuarà apostant aquest estiu per l'expressió cultural de la sardana. Així s'han programat dues ballades amenitzades per la Cobla Tàrrega els dissabtes 23 de juliol i 6 d'agost a les 20.30 hores a la plaça del Carme. Després, les havaneres esdevindran protagonistes amb els recitals del grup Boira (12 d'agost, plaça dels Comediants) i Marinada (20 i 26 d'agost, Jardins Ateneu i plaça de Rafael Casanova respectivament).

  

 

  

Assaigs oberts de FiraTàrrega

  

FiraTàrrega, per la seva part, oferirà al públic assaigs oberts de muntatges que s'estrenaran el setembre dins el certamen. Es tracta del programa Suport a la Creació, a través del qual s'acompanya artistes que experimenten amb nous llenguatges escènics. Els assaigs tindran lloc el 7 de juliol amb Cia. Sienta la Cabeza; el 13 de juliol amb Diana Gadish; l'11 d'agost amb Carretera 45; i el 25 d'agost amb CCOT Visual Theatre. Altres al·licients de l'estiu són Lo Balconet de Can Colapi, aparador de cultura alternativa del 7 al 10 de juliol; el 19è Paupaterres - Festival Musical d'Estiu de les Terres de Lleida els dies 15 i 16 de juliol; o la 4a Lan Party del 5 al 7 d'agost.

  

 

  

Sinergia d'esforços col·lectius

  

Altres suggeriments són fruit del sector privat: els locals Kirikú, Gat del Rosal, Ateneu o Novum programaran un ampli ventall de gèneres musicals amb artistes com Carlitos Miñarro, Carles Belda, Kevin Ros, Her Majesty, Guillem Roma o Walkin' Roots. No faltarà el cant coral del XXIII Cicle de Concerts Mare de Déu del Carme; les mostres de cultura popular del barri del Carme; les vetllades del Centre Cultural de Tàrrega; el FigaEstiu de La Figuerosa; les festes de barri; i les festes majors dels pobles.

Comentaris

envia el comentari