Catalunya Diari

Tàrrega organitza la 13a Fira del Medi Ambient

Tàrrega organitza la 13a Fira del Medi Ambient| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 


La 13a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, que se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre, centrarà enguany la seva parcel·la d’exposicions en la biodiversitat animal. Així, l’Espai MerCAT acollirà dues mostres didàctiques de gran format dedicades als insectes, rèptils i amfibis.D’una banda, el públic podrà contemplar l’exposició titulada 'El món de les papallones', amb més de 2.500 insectes de la col·lecció particular de l’entomòleg Joan Condal. S’hi exhibirà de forma didàctica el cicle biològic de les papallones, les diferents espècies i varietats de Catalunya i el procés de dissecat. Una mostra addicional de papallones, aràcnids i altres insectes de tot el món completaran aquesta mostra, la qual, a més dels dies de la fira, es podrà visitar a Tàrrega fins al 14 d’octubre. Així mateix, el propi entomòleg Joan Condal pronunciarà una xerrada per aprofundir sobre el coneixement de les papallones (dissabte 6 d’octubre, a les 18.00 hores, a la Sala Marsà). 
 
Paral·lelament, la 13a Fira del Medi Ambient oferirà una exposició de rèptils i amfibis del Centre d’Educació Ambiental Ecoima. És una col·lecció formada per una quinzena de terraris i aquaris, els quals albergaran llangardaixos, serps, tortugues, granotes i gripaus.
 
La mostra, patrocinada per la tenda d’animals exòtics Zoo de Tàrrega, s’acompanyarà de quatre tallers perquè el públic conegui de prop com són i com viuen aquests animals. Els tallers porten per nom 'Toca Toca' i s’impartiran de franc els dies 6 i 7 d’octubre dins l’Espai MerCAT. Per la seva part, l’entitat proteccionista Seo Bird Life ha confirmat la seva presència a la fira i, coincidint amb la celebració el 7 d’octubre del Dia Internacional dels Ocells, oferirà una xerrada sobre el gaig blau, una de les espècies d’ocells més singulars que durant el períodes estivals habita els secans de les contrades de Tàrrega i la comarca de l’Urgell (diumenge 7 d’octubre, a les 12 del migdia, a la Sala Marsà). La fira és organitzada per les regidories de Promoció Econòmica, Fires i Medi Ambient de Tàrrega, amb entrada gratuïta.


Comentaris

envia el comentari