Catalunya Diari

Tàrrega posa en marxa un "banc de medicaments" per a persones amb pocs recursos amb malalties cròniques

Tàrrega posa en marxa un "banc de medicaments" per a persones amb pocs recursos amb malalties cròniques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa el seu programa de Recepta Social, un nou ajut que subvenciona l'adquisició de medicaments per a persones amb pocs recursos econòmics. Es tracta d'un "banc de medicaments" que pretén pal·liar l'anomenada "pobresa farmacèutica" garantint l'accés de la població desfavorida al tractament mèdic prescrit. 

La iniciativa s'adreça específicament a malalts crònics que necessiten una medicació continuada i que no poden fer front a aquesta despesa. Aquestes persones arrossegarien problemes de salut o patirien un agreujament de la seva malaltia, situacions que vol evitar la Regidoria d'Acció Social. La idea fou formulada en el seu moment pel Comú de Tàrrega (CdT), grup municipal que forma part de l'oposició a l'arc consistorial. L'Equip de Govern avaluà i acceptà la proposta, dissenyant així el nou programa de Recepta Social.
 
A Tàrrega treballaran conjuntament professionals mèdics i tècnics del CAP, serveis socials i entitats del tercer sector per a detectar casos de vulnerabilitat. Al mateix temps s'ha establert un protocol d'actuació amb quatre farmàcies del municipi adherides al projecte, les quals s'han senyalitzat amb el logotip 'Recepta Social'.
 
Els beneficiaris del programa, que comptaran amb una acreditació personalitzada, podran així recollir en aquests establiments la medicació prescrita de forma gratuïta o amb copagament segons cada cas. El cost pendent serà finançat per l'Ajuntament de Tàrrega. Els beneficiaris de la 'Recepta Social' es derivaran prèviament des dels serveis socials juntament amb un aval mèdic. El projecte compta amb una partida inicial de 10.000 euros en el pressupost municipal.


Comentaris

envia el comentari