Catalunya Diari

Tàrrega prepara la plaça de Rafael Casanova per la diada del 11 de setembre

Tàrrega prepara la plaça de Rafael Casanova per la diada del 11 de setembre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 


La Regidoria de Serveis Municipals de Tàrrega du a terme aquests dies els treballs d’arranjament de la plaça de Rafael Casanova, de 1.600 metres quadrats i situada al barri del Cor de Maria. Aquest espai ha esdevingut l’escenari habitual de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la capital de l’Urgell i en un dels marges s’alça el Monument als Màrtirs de l’Onze de Setembre.



Acostant-se tan significativa data, les obres volen deixar endreçada aquesta plaça plena de simbolisme (també hi oneja tot l’any la senyera estelada) i que l’Ajuntament vol potenciar alhora com a lloc de passeig durant tot l’any. La intervenció, materialitzada per la brigada municipal, s’ha centrat en la reparació de la superfície, la qual presentava nombroses rajoles escantellades. Les peces trencades s’han substituït per altres de noves i a més s’ha construït un tercer esglaó davant el monument per facilitar l’ofrena floral de la Diada a les entitats participants. Els materials emprats sumen una inversió aproximada de 2.500 euros, a més del cost de la mà d’obra. Segons el regidor de Serveis Municipals, Santi Costa, es projecten més millores futures a la plaça de Rafael Casanova, com un ús alternatiu a la font en desús, deteriorada pel pas del temps. 
 
La plaça de Rafael Casanova, antigament denominada plaça de Lleida, fou urbanitzada l’any 1983 i una dècada després fou reformada amb l’aspecte actual, incorporant alhora el monument commemoratiu abans esmentat. Des de llavors no s’hi havia realitzat cap intervenció de millora urbana fins a les obres d’aquest 2012. 


Comentaris

envia el comentari