Catalunya Diari

Tàrrega rebrà 38.717 euros de la Generalitat per restaurar la Font de la Granota, al Parc de Sant Eloi

Tà rrega rebrà 38.717 euros de la Generalitat per restaurar la Font de la Granota, al Parc de Sant Eloi| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya finançarà les obres de restauració de la Font de la Granota de Tàrrega, un dels racons més antics del Parc de Sant Eloi. El Govern català ha confirmat al Consistori l’atorgament d’una subvenció de 38.717 euros (el cost íntegre de la intervenció) per materialitzar el projecte, impulsat per l’Associació d’Amics de l’Arbre, l’entitat que gestiona aquesta gran zona verda municipal.

La Font de la Granota, els orígens de la qual es remunten a l’any 1919, presenta ara un estat de deteriorament i es preveu reconstruir-ne el vas perquè llueixi el seu aspecte original. També es refarà el mur perimetral de la plaça semicircular que completa el conjunt. Així mateix s’instal·larà una nova barana i es pavimentarà la plaça amb pedra natural. Els treballs s’iniciaran aquesta primavera i es confia a inaugurar la restauració durant l’Aplec de Sant Eloi del proper setembre.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha explicat que, per agilitzar l’execució de l’obra, la subvenció de Territori i Sostenibilitat ja s’ha incorporat al capítol d’inversions del pressupost municipal del 2015. D’altra banda, el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, ha avançat que marxa a bon ritme la construcció de la nova escalinata situada al nord del parc. L’accés, des del carrer de Les Oliveres, unirà el nucli urbà amb la plaça de Sant Jordi i l’arborètum de 'la Caixa', ja dins el recinte del pulmó verd. Aquesta obra s’inaugurarà el proper 12 d’abril en el marc de la Festa de l’Arbre.

El Parc de Sant Eloi de Tàrrega també és notícia perquè recentment ha incorporat un centenar d’arbres com pins pinyoners, alzines i xiprers entre altres espècies. Alguns dels exemplars s’han plantat en els indrets més afectats per les ventades registrades els últims anys. L’Associació d’Amics de l’Arbre fou distingida l’any passat amb la Medalla d’Or del municipi amb motiu del seu centenari, trajectòria lligada a la fundació i la conservació del Parc de Sant Eloi.


Comentaris

envia el comentari