Catalunya Diari

Tàrrega recupera la figura dels agents cívics per divulgar normes de convivència als espais públics

Tàrrega recupera la figura dels agents cívics per divulgar normes de convivència als espais públics| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 La figura dels agents cívics ja fou present a Tàrrega l’any 2010. Aquest servei s’ha reprès des de fa unes setmanes a la capital de l’Urgell i es desenvoluparà fins al proper mes de juny. L’eix de la seva acció es basa en el contingut d’ordenances municipals de civisme, circulació, tinença d’animals o contaminació acústica entre altres. En aquest sentit, les principals incidències detectades són embrutar la via pública llençant bosses, llaunes i closques de pipa; no recollir les defecacions de les mascotes; o portar els gossos sense corretja.
 
El regidor de Participació Ciutadana, Jaume Ponsarnau, afirma que amb la recuperació dels agents cívics el consistori vol afavorir el bon veïnatge i assessorar sobre els drets i deures en matèria de civisme. L’Ajuntament de Tàrrega ha contractat els dos agents cívics com a col·laboradors socials, una fórmula que permet a les administracions donar feina a persones en situació d’atur afegint un complement al subsidi. Són, a més, llocs de treball d’utilitat social i en benefici de la comunitat. Els contractes són de 37,5 hores setmanals i són sufragats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat) amb el suport del Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu. A la vegada també reben més de 50 hores de formació laboral al centre municipal de La Solana.


Comentaris

envia el comentari