Catalunya Diari

Tàrrega serà un any més la capital dels Playmobils el cap de setmana de l'11 i 12 d'abril

Tà rrega serà un any més la capital dels Playmobils el cap de setmana de l'11 i 12 d'abril| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

Tàrrega esdevindrà altre cop la capital dels clicks el cap de setmana dels dies 11 i 12 d’abril. La capital de l’Urgell acollirà la 4a edició de la Fira Playmobil amb ànim d’augmentar el volum de públic, xifrat l’any passat en 10.000 visitants.

L’Associació Agrat i SomosClicks, organitzadors del certamen, volen consolidar així una de les fires de referència de Catalunya sobre els ninos coneguts com clicks. Aquesta cita oferirà més de 1.000 metres quadrats d’exposició al Pavelló del Club Natació Tàrrega, espai que repeteix per la seva comoditat i serveis.

La 4a Fira Playmobil de Tàrrega exhibirà una dotzena d’espectaculars diorames, el més gran dels quals ocuparà 20 metres quadrats i es dedicarà a l’època victoriana. Altres mons en miniatura que s’hi recrearan, sumant fins a 3.000 clicks, són un torneig medieval, un exèrcit modern, la pel·lícula Mary Poppins o fins i tot un pessebre. En aquest sentit, la fira targarina presenta figures exclusives decorades pels mateixos col·leccionistes privats de SomosClicks.

Els visitants podran gaudir de la fira el dissabte dia 11 d'abril, de 10.00 a 21.00 hores, i diumenge, de 10.00 a 19.00 hores. L'entrada per als menors de 12 anys és gratuïta, pels adolescents de 12 a 18 euros té un cost d'un euro i per als majors d'edat, 2,5 euros.

Expositors provinents d’Alemanya
Com cada any, també s’habilitarà una zona de venda amb una desena d’expositors que acostaran les últimes novetats de la marca. Tres d’aquests expositors provindran d’Alemanya, el país d’origen dels clicks. Si bé la principal novetat d’enguany serà la col·laboració amb Eutrapelia, associació sense ànim de lucre que instal·larà inflables, llits elàstics, tallers infantils, jocs i activitats diverses.

També hi haurà un espai de projecció de films relacionats amb Playmobil. A més, també s’estrena el concurs 'Selfie-click', on tothom podrà penjar selfies amb clicks a les xarxes socials Facebook i Instagram. Les fotos més originals seran premiades amb objectes de la popular joguina.

Vessant solidari i social
La 4a Fira Playmobil de Tàrrega mantindrà el vessant solidari ja que Agrat destinarà el 10% de les entrades a un projecte del CAP de Tàrrega, al qual SomosClicks també aportarà 500 euros. En paral·lel, es col·laborarà amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Caritas obsequiant amb entrades gratuïtes als infants sense recursos que atenen.

Altres activitats relacionades són el 3er Concurs de Diorames, el Busca-Click, el concurs fotogràfic FreakClick de Facebook i el Comerç-click, en què el públic haurà de buscar figures amagades en 10 aparadors d’establiments associats a Foment Targarí.

Col·laboracions de les administracions públiques
L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, han agraït als organitzadors la seva aposta per continuar confiant en Tàrrega per garantir l’èxit de la proposta, la qual contribueix a reforçar l’activitat econòmica i social de la ciutat.

L’Ajuntament de Tàrrega aporta 1.500 euros de subvenció al certamen, el pressupost del qual ascendeix a 9.000 euros, segons han detallat Marc Barrios, de SomosClicks, i Blanca Solé, d’Agrat. Per la seva part, la Diputació de Lleida ha contribuït a la impressió dels fulletons i cartells promocionals.


Comentaris

envia el comentari